Beste leden, oud-leden, ouders/verzorgers, sponsors en andere relaties,

Wij wensen iedereen een voorspoedig en gezond 2018! Hopelijk wordt het zowel op als naast de badmintonbaan een goed jaar met veel gezelligheid.

We kijken met veel vreugd terug op het afgelopen jaar. Met recht kunnen we trots zijn op onze vereniging. Het is moeilijk een enkel hoogtepunt te noemen – daarom een hele lijst van wat we in 2017 als vereniging zoal gedaan hebben:

– Allereerst maten we ons dit jaar een prachtig nieuw clubshirt aan, merk Erima. De komende seizoenen komen we in de competities en op speelavonden goed voor de dag.
– Begin januari organiseerden we in Sporthal de Triangel een teamtoernooi om jonge kinderen te laten proeven aan competitie spelen.
– De jeugdteams J1 en J3 gaven wat dat betreft het goede voorbeeld: zij werden kampioen.
– Een nieuwe trainingsgroep in Nijmegen-Noord voor beginnende jeugd ging in februari van start. Veel kinderen trainen er inmiddels enthousiast iedere week, met een shuttlediploma op zak.
– Om de jeugdtrainingen te blijven verbeteren trainden we de trainers – dank zij het geld van de Grote Clubactie.
– In de voorjaarsmaanden organiseerden we onze jaarlijkse open toernooien voor jeugd en senioren. Nieuw dit jaar was een teamtoernooi voor recreranten van Nijmeegse badmintonverenigingen.
– Uiteraard waren er op verschillende vrijdagavonden interne toernooien: het invitatietoernooi, de jeugd- en seniorenclubkampioenschappen, het ouder-kindtoernooi en het kersttoernooi.
– Daarnaast waren er veel leuke niet-badmintonactiviteiten, bijvoorbeeld in de kantine van de Jan Massinkhal. Daar deden we gezelschapsspellen, een pubquiz en zelfs een heuse spelregelquiz. Als de sporthal niet beschikbaar was, zochten we ons vertier op de bowling– of midgetgolfbaan.
– Ons achtste lustrum werd in juni goed gevierd met een dag vol leuke spelletjes en een badmintonclinic van topspelers Jelle Maas en Jacco Arends.
– Ook in de de zomermaanden zaten we niet stil. Op dinsdagen bleven we fit door te sporten in het Goffertpark, op vrijdagen badmintonden we gewoon door. Eind augustus gingen de seniorencompetitiespelers op trainingskamp naar Druten.
– Na de zomer startte een nieuwe trainingsgroep voor G-badmintonners. Iedere dinsdagavond trainen daarin inmiddels drie spelers vast.
– In oktober besteedden we aandacht aan de Coming Out Dag. Badmintonvereniging Het Roze Veertje kwam op bezoek in de Jan Massinkhal.

Wie dit leest, zal niet verbaasd zijn dat wij het volste vertrouwen erin hebben dat ook 2018 een mooi jaar wordt.

Sportieve groet,
het bestuur van BC Mariken
Karen, Jouke, Pepijn, Paul en Paul