Vanaf vrijdag 17 februari heeft tijdens een aantal jeugdtrainingen Nathalie Mulders meegelopen met onze trainers. Bij ongeveer de helft van de trainingsgroepen is ze langs geweest. Andere groepen volgen de komende weken. De jeugdcommissie heeft haar komst onderdeel gemaakt van een klein project: train de trainer. Door onze jeugdtrainers verder te ontwikkelen, neemt de kwaliteit van de trainingen toe. Daarvan profiteren uiteindelijk de jeugdspelers en dus de hele vereniging.

Nathalie is een collega-trainer en de laatste jaren veel betrokken geweest bij BC Smashing uit Wijchen. Daar is ze hoofdtrainer geweest en heeft ze de jeugd begeleid. Ze heeft een SL4 trainersdiploma. Haar ervaring met jeugdtraining is nog breder: ze is bondscoach U15 geweest, talentcoach op het RTC in Deurne en heeft de NBBJ en de ZNBA – badmintonselecties in Noord-Brabant – training gegeven.

Ze komt voornamelijk op de vrijdagen naar onze vereniging. Iedere keer bezoekt ze één trainingsgroep. Enerzijds ondersteunt ze die avond de trainer, anderzijds voorziet ze de trainer van feedback over de training. Deels zal dit voor en na de training gebeuren maar ook tijdens de training zal er overleg zijn tussen de trainers onderling om in te gaan op wat de spelers laten zien op de baan. Als vereniging hechten we veel waarde aan de kwaliteit en de ontwikkeling van onze trainers en door deze vorm van train de trainer leveren we hier een bijdrage aan.

Uiteindelijk zal Nathalie bij de groepen van Paul, Lynn, Mart, Ruben, Jet en Pepijn meelopen.