Het afgelopen weekend zijn de seniorencompetitiespelers van BC Mariken op trainingskamp geweest in Druten. Net als vorige jaren stond BC Druten ons toe in hun Sporthal de Heuvel te badmintonnen en te overnachten. Met veel badminton, nog meer gezelligheid en prachtig weer

Op vrijdagavond verzorgde hoofdtrainer Bart-Jan de eerste badmintontraining van het weekend. We hebben gewerkt aan explosiviteit en aan het rouleren in het dubbelspel. Het was goed te merken dat de reguliere trainingen dit seizoen al eerder gestart waren: er kon serieus gewerkt worden. Vanaf 22:00 uur was het douchen en bedden opmaken. De late avonduren waren vrij te besteden, met een drankje en een spelletje in de eetruimte.

De zaterdagochtendtraining stond in het teken van slagvastheid. Gasttrainer Nathalie Mulders had een serie oefeningen uitgewerkt waarin je in enkelspelrally’s met neutrale slagen de aanval moest pakken. Wie daarna een verdiende, verkwikkende douche wilde nemen, kwam bedrogen uit: de boiler was kapot.

Dat badminton een zaalsport is heeft vaak voordelen, maar als de zon volop schijnt ook zeker nadelen. In de middag konden we gelukkig naar buiten. Op een groot grasveld in de buurt hebben we gefrisbeed, tik-rugby gespeeld en gevoetbald. Na een tijdje bleek dat ook in het gras liggen al voldoende activiteit bood.

Trainingskamp met zulk weer: dat betekent barbecueën. Buiten op de parkeerplaats hielp iedereen – zelfs de schrijver dezes – met het snijden van groenten en het maken van sausjes. Armand en Frank stonden gezamenlijk achter de barbecue en voorzagen iedereen van meer dan voldoende eten. De ondergaande zon zag dat het goed was.

In de sporthal was het inmiddels ook donker geworden. De organisatie had alle ramen verduisterd en de lampen uitgedaan voor het avondspel. In een met schotten volgebouwde sporthal namen twee teams het als levende strategostukken tegen elkaar op. Generaals en bommen, kapiteins en verkenners renden kriskras door de zaal.

De fanatieke, overgebleven spelers hebben zondagochtend nog partijen gespeeld. Een behoorlijk aantal spelers van BC Druten deed mee. Maar de vermoeidheid was voor iedere speler voelbaar en bij iedere speler zichtbaar. Aan het begin van de middag kon, toen de sporthal opgeruimd en schoongemaakt was, iedereen voldaan naar huis.

Alle foto’s van het afgelopen weekend (fotograaf Jouke) vind je in een fotoalbum op de Media-pagina.

Lynn, Casper en Mart, bedankt voor de organisatie van weer een fantastisch trainingsweekend! BC Druten, weer erg bedankt voor jullie gastvrijheid!