Afgelopen weekend zijn twee jeugdteams kampioen geworden. Zowel BC Mariken J1 als BC Mariken J3 wacht komende zondagochtend nog een thuiswedstrijd – maar beide teams zijn al niet meer door de concurrentie te achterhalen.

Op vrijdagavond speelde BC Mariken J3 tegen Badminton ’80 J2 uit Wezep. Omdat dat een ‘zondagvereniging’ is, werd de wedstrijd tijdens onze speelavond in de Jan Massinkhal afgewerkt. De tegenstanders stonden in de competitie tweede, een paar punten achter het team van Martijn, Thiemphu, Chris en Tom. De eerste ontmoeting in Wezep, halverwege november, was in een gelijkspel geëindigd. Maar vrijdagavond won BC Mariken met 4-2. Het beslissende punt werd iets na half negen door Chris in zijn singel binnengesleept. Toen kon de kinderchampagne ontkurkt worden en kregen de vier heren bloemen uitgereikt van jeugdtrainster Lynn.

Klik hier voor de uitslag van de kampioenswedstrijd van BC Mariken J3 en de tussenstand in hun competitie.

Zondagmiddag was het de beurt aan ons eerste jeugdteam. Merijn, Thijmen, Boris en Menno kregen eveneens hun grootste concurrent op bezoek, BC Badso J1 uit Soesterberg. De voorsprong van BC Mariken J1 op dit team was echter nog groter dan de voorsprong van BC Mariken J3. Al bij een gelijkspel mocht J1 zich kampioen noemen. Desalniettemin streden de jongens vol voor de overwinning en met 7-1 werden de bezoekers weer naar huis gestuurd. Ook voor J1 was er na afloop een huldiging in de sporthal.

Klik hier voor de uitslag van de kampioenswedstrijd van BC Mariken J1 en de tussenstand in hun competitie.

Aan de kampioenen: van harte gefeliciteerd! De vereniging is trots op jullie puike prestaties!