Jeugdteamtoernooi - Badmintonclub Mariken

Jeugdteamtoernooi

Ieder jaar organiseert BC Mariken een jeugdteamtoernooi. Het vindt plaats in de tweede week van de kerstvakantie, wanneer de kinderen na de feestdagen nog een week vrij zijn. Het toernooi is met name bedoeld voor jeugd die nog geen competitie speelt. In teams van drie of vier spelers nemen ze het een dag lang tegen elkaar op. BC Mariken zorgt voor tellers op alle banen, zodat je ook kunt meedoen als je de regels nog niet precies kent. Tussendoor is er een pauze met een gezellige lunch.

Waarom een teamtoernooi voor jeugd die nog geeneens competitie speelt? Om ze enthousiast te maken voor die competitie! In de afgelopen jaren bleek dat het voor veel kinderen een grote, enge stap was om een seizoen lang competitie te spelen. Als ze echter een keer invielen, vonden ze het toch erg leuk. Vaak was zo’n invalbeurt genoeg om ze te overtuigen zich het volgende seizoen ook aan te melden voor de competitie.

Uit een klein statistisch onderzoek van onze jeugdcommissie bleek dat kinderen die competitie spelen langer doorgaan met badmintonnen. Kinderen die alleen trainen stoppen vaker voor hun achttiende verjaardag. Bovendien zagen we op de baan veel verschil tussen de twee groepen in vooruitgang: competitiespelers leren sneller en meer.

In 2017 werd het jeugdteamtoernooi voor het eerst gehouden, in 2018 voor de tweede keer. Beide edities werden mogelijk gemaakt door sponsor AMEG.