Hoofdsponsor van het toernooi

Vandaag hebben bijna veertig kinderen van clubs uit regio Nijmegen een lange dag gebadmintond in de Sporthal De Triangel. BC Mariken organiseerde voor het eerst een teamtoernooi voor kinderen die nog geen competitie spelen. Van elf uur ’s ochtends tot vijf uur ’s middags werd er gebadmintond. Veel spelen dus – heel veel spelen. Maar na afloop was er voor iedereen taart.

Waarom een teamtoernooi voor jeugd die nog geeneens competitie speelt? Om ze enthousiast te maken voor die competitie! In de afgelopen jaren bleek dat het voor veel kinderen een grote, enge stap was om een seizoen lang competitie te spelen. Als ze echter een keer invielen, vonden ze het toch erg leuk. Vaak was zo’n invalbeurt genoeg om ze te overtuigen zich het volgende seizoen ook aan te melden voor de competitie.

Uit een klein statistisch onderzoek van onze jeugdcommissie bleek dat kinderen die competitie spelen langer doorgaan met badmintonnen. Kinderen die alleen trainen stoppen vaker voor hun achttiende verjaardag. Bovendien zagen we op de baan veel verschil tussen de twee groepen in vooruitgang: competitiespelers leren sneller en meer.

Tien teams namen het vandaag tegen elkaar op in een Zwitsers laddersysteem. Naast vier teams van BC Mariken zelf waren er teams van BC Druten, BG Velp en Olympia SV. Iedere wedstrijd bestond uit drie singels en drie dubbels, jongens en meisjes door elkaar. Drie kinderen samen konden daardoor al een team vormen. Op die manier zou het voor clubs niet moeilijk zijn om een team op de been te brengen.

Olympia SV O16 bleek na drie wedstrijdrondes de winnaar. Zij mochten als eerst een door Jumbo (Sint Jacobslaan, Nijmegen) gesponsorde taart uitzoeken. Daarna kwamen de andere teams. Voor de meeste kinderen – sommige pas zes of zeven jaar – was het een behoorlijk vermoeiende, maar wel een hele leuke dag.

De uitslagen van het AMEG Jeugdteamtoernooi vind je hier.
Organisatie: Paul Bruin, Pepijn de Lange, Esther Hanssen, Lucie Teunissen, Raphael van den Berg (jeugd), Jarne Brands (jeugd), Floris Bruin (jeugd), Boris Holleman (jeugd), Ruben Kleinhuis (jeugd)