In het weekend van 18 en 19 maart was het weer zover: tijd voor het jaarlijkse BC Mariken Seniorentoernooi! 125 spelers uit Nederland, Duitsland en Moldavië kwamen er speciaal voor naar Nijmegen en er werd in alle klassen goed gestreden om de prijzen!

Op zaterdag mochten de spelers in categorie 4 en 9 aantreden in de VoCASA-hal. Het was even geleden dat we daar gespeeld hadden, maar het was meteen weer gezellig druk op de tribunes en in de kantine. Nanda en Lucie heetten de spelers welkom, Annika zorgde in de loop van de dag steeds vaker voor de broodnodige massages, John zag er op toe dat alles keurig via de regels verliep, Mart hield de baanbezetting in de gaten en de spelers en het publiek zorgden voor de goeie sfeer. Extra feestelijk was de loterij die Esther organiseerde: de vogelhuisjes, bierpakketten en barbecues gingen als zoete broodjes over de toonbank!

De strijd om de badmintonprijzen ging tussen de veteranen en het aanstormend talent, tussen Nederland en Duitsland. In de enkels trok de Nederlandse jeugd het vaakst aan het langste eind. In de dubbels deden juist de oudere spelers en de Duitsers het opvallend goed. Om 18:30 uur kon iedereen genieten van een welverdiend drankje en frietje in de kantine en werden de prijzen uitgereikt. Speciaal voor onze Duitse gasten uit Geldern knutselde de toernooicommissie een heuse “Pokal”, want zij vonden een waardebon maar niks… Daarmee zouden hun vrouwen nooit geloven dat ze echt eerste waren geworden…

Op zondag speelden we vrolijk verder in de Ark van Oost. Nu waren de spelers van categorie 1 en 7 aan de beurt. Gerard en Hannie heetten iedereen vanaf 8:15 uur stralend welkom. En ondanks het feit dat het deelnemersveld in categorie 1 niet zo heel groot was, werd er toch heel fanatiek gespeeld! Categorie 7 zat wel lekker vol en er moesten dus behoorlijk wat tegenstanders verslagen worden, voordat je als winnaar uit de bus kwam. Ook daar deed de jeugd het weer erg goed!

Helaas voor oud-Mariken-speler Jules Lauwerier eindigde zijn come-back in een lichte zweepslag, maar verder waren er gelukkig geen nare blessures. Aart kon het dus rustig aan doen, net als Luuk en Nancy, die maar zes banen in de gaten hoefden te houden.

Bart-Jan en Joeri waren het hele weekend present met een stand van Chesp badmintonwebshop en een bespanmachine. Heel fijn voor iedereen die een nieuwe outfit nodig had of z’n bespanning kapot sloeg. Het was wel een hele verhuizing van de VoCASA-hal naar de Ark van Oost, maar het was de moeite meer dan waard! Ook onmisbaar voor het slagen van het toernooi was de subsidie van de Euregio Rijn-Waal/Interreg. Vanwege onze goede contacten in het grensgebied en de samenwerking met BC Kleve, kunnen we daar elk jaar weer een beroep op doen.

Om een uurtje of 18:00 konden zondag de prijzen al worden uitgereikt en toen was het tijd voor een Mexicaans etentje bij Don Pablo. Een goede afsluiting van een heel fijn weekend: met veel sportiviteit, gezelligheid en saamhorigheid. Volgend jaar weer!!!

En oh ja, meedoen is natuurlijk veel belangrijker dan winnen, maar ben je toch benieuwd naar de winnaars? Die vind je hier.

Namens de toernooicommissie,
Rinske de Graaff Stoffers

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *