Veilige omgeving

BC Mariken heeft een groot aantal (jeugd)leden. We vinden het belangrijk dat de leden, met name onze jeugd, zich in een veilige omgeving kunnen ontwikkelen en hun sport kunnen beoefenen. Daarom vragen wij van alle trainers en begeleiders die met jeugdspelers werken een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Van iedereen die op onze club komt, wordt gevraagd zich te houden aan onze normen en waarden

Een andere manier om een veilige omgeving te bewerkstelligen, is het aanstellen van vertrouwenscontactpersonen. Binnen een sportvereniging zijn zij het eerste aanspreekpunt voor iedereen die te maken heeft met grensoverschrijdend gedrag en hier met iemand over wil praten. Dat kan ongewenst fysiek contact zijn, maar ook pesten of andere dingen die binnen de vereniging gebeuren waar je je onprettig bij voelt. Ze bieden een luisterend oor, geven raad en verwijzen door voor geschikte hulp.

De vertrouwenscontactpersonen van BC Mariken zijn Manon van der Meeren en Shoghi Lips.

Je kunt hen aanschieten tijdens een van de speelavonden. Op dinsdagen en vrijdagen zijn ze vanaf 20:00 uur in de Jan Massinkhal aanwezig. Daarnaast zijn ze bereikbaar via het contactformulier.

Shoghi Lips & Manon van der Meeren