Op woensdag 11 oktober 2017 is het internationale Coming Out Dag. Bij BC Mariken is iedereen welkom en veilig ongeacht kleur, religie, seksuele geaardheid of afkomst en beleeft iedereen plezier aan de sport. Daarom hangt bij onze verenging op de clubavond van vrijdag 13 oktober de regenboogvlag uit. Het is een teken dat iedereen in onze vereniging zichzelf moet kunnen zijn.

Coming Out Dag benadrukt dat iedereen zich het hele jaar door geaccepteerd en sociaal veilig moet kunnen voelen. Op school, op straat, op het werk, in de zorg, in de sport of waar dan ook. De regenboogvlag symboliseert dit voor lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders (LHBT).

Om onze houding tegenover minderheden kracht bij te zetten nodigen wij op vrijdag 13 oktober de Nijmeegse gaybadmintonvereniging Het Roze Veertje uit. Zij komen die avond partijen spelen van 20:30 tot 23:00 uur in de Jan Massinkhal. Andere belangstellenden zijn natuurlijk ook van harte welkom!

In de gemeente Nijmegen zijn volgende week meer activiteiten in het teken van de Coming Out Dag. De bibliotheek en bioscoop Lux besteden er aandacht aan. Op woensdagavond 11 oktober organiseren volleybalvereniging Keizer Karel, Gay Sport Nijmegen en SPOTforall in sporthal De Triangel een volleybaltoernooi. Meer informatie daarover vind je hier.