Senioren

BC Mariken telt op het moment zo’n 130 seniorenleden. De groep is erg divers. Van ambitieuze, jonge spelers die fanatiek trainen voor de competitie en toernooien, tot ervaren recreanten, die de oprichting van BC Mariken in 1977 nog meegemaakt hebben.

Voor al deze leden probeert BC Mariken een passend aanbod te vormen. Vrijdagavond is dé clubavond. We huren dan de hele Jan Massinkhal: op achttien banen kunnen onze leden trainen en vrij spelen. Op dinsdagavond is de tweede training. Een overzicht van alle speeltijden vind je hier.

In het seizoen 2019-2020 komt BC Mariken met zeven seniorenteams uit in de competitie. Het eerste team speelt tweede divisie, het op twee na hoogste niveau in Nederland. Daaronder zijn we op bijna elk niveau met een team vertegenwoordigd. Daardoor kunnen onze leden zo veel mogelijk op hun eigen niveau spelen. Een overzicht van de competitie vind je hier.

Ieder voorjaar organiseren we het BC Mariken-toernooi. Dit is een open toernooi met verschillende categorieën. De laatste jaren wordt iedere categorie op één dag afgewerkt. Voor de spelers duurt het toernooi daardoor maar een dag. In april organiseren we daarnaast jaarlijks interne clubkampioenschappen.