BC Mariken heeft dit jaar het initiatief genomen om met andere, puur-recreatief ingestelde badmintonclubs uit Nijmegen, een onderlinge sportontmoeting te organiseren.

Dat heeft er in geresulteerd dat er op zondag 23 april jl. zes teams van vijf verschillende Nijmeegse badmintonclubs (Hazemeppers, Quick, Lindenholt, Dukenburg en uiteraard Mariken zelf) een onderling teamtoernooi hebben gespeeld. In de Ark van Oost zijn tussen 11.00 en 17.00 uur vooral dubbel- en mix-wedstrijden gespeeld, met veel inzet en enthousiasme, in een ontspannen en gezellige sfeer. BC Mariken zorgde ook voor een drankje voor alle deelnemers.

Iedereen was na afloop positief over ons initiatief. We hebben op deze manier de bijna 40 spelers en speelsters een plezierig badminton-evenement geboden.

Er was natuurlijk ook een overall-winnaar: het team van Dukenburg. Zij kregen een grote kersenvlaai als prijs. Ons BC Mariken-team bestond uit Ria, Guus, Piet, Gerard en José, allemaal afkomstigvan onze 50-plusgroep op woensdag in de Zwaluwhal. Zij behaalden de poedelprijs: een abrikozenvlaai.

Volgend jaar willen we graag weer zoiets organiseren voor onze recreantspelers, ook voor die van de vrijdagavond.

verslag: Gerard Slag