G-badminton

In het seizoen 2017-2018 is BC Mariken gestart met een training voor jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking. Elke dinsdagavond een uur lang: van 19:00 tot 20:00 uur in de Jan Massinkhal. Iedereen kan op zijn of haar eigen niveau spelen, onder begeleiding van een gediplomeerde trainer en een aantal vrijwilligers van onze club.

Hoe is deze trainingsgroep ontstaan? Begin juli 2016 werden de Nationale Spelen van de Special Olympics in Nijmegen, Wijchen en Groesbeek gehouden. Dit is het grootste landelijke sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking: ongeveer 2400 sporters deden mee.

BC Mariken organiseerde het badmintontoernooi. De deelnemers kwamen van verschillende clubs uit Nederland en België en hadden zo veel plezier in het badmintonspel, dat we dachten: dit willen we in Nijmegen ook mogelijk maken!

Lijkt het je leuk om te leren badmintonnen? Of wil je eerst eens een keertje komen kijken of mee komen spelen? Stuur dan een berichtje naar de G-badmintoncommissie via het contactformulier. Een badmintonracket en shuttles kun je lenen van de club. Hier vind je meer informatie over de trainingen en trainers.

De trainingen van de G-badmintongroep worden georganiseerd door de G-badmintoncommissie: enthousiaste leden van BC Mariken met een hart voor de G-badmintonners.

G-badminton bij BC Mariken is mede mogelijk gemaakt door Grenzeloos Actief en het Fonds Gehandicaptensport.

Wil je meer informatie over sporten met een beperking in de regio? Neem eens een kijkje op de website van Uniek Sporten en kies rechtsboven voor Nijmegen.