Bestuur

BC Mariken is een vereniging met een bestuur dat bestaat uit vrijwilligers. De bestuursleden zetten zich samen in om de club goed te laten functioneren. Daarvoor vergaderen ze een keer per maand. Ieder half jaar is er een Algemene Ledenvergadering, waarin de bestuursleden hun plannen presenteren en waarin leden zich kunnen uitspreken over het gevoerde beleid.

Buiten de vereniging vertegenwoordigen de bestuursleden de club. Zij gaan bijvoorbeeld naar vergaderingen van de Nederlandse Badmintonbond of naar bijeenkomsten over badminton in regio Centrum. Ook leggen en onderhouden ze contacten met andere instellingen zoals basisscholen en de gemeente Nijmegen.

Het bestuur van BC Mariken: v.l.n.r. Mart Brands, Paul Bruin, Vicky Seveke, Frank Wagenaars, Irene Schouten, Hans Offereins en Clark Nowack

De bestuursleden stellen zich voor aan jullie

 

Voorzitter Irene Schouten

Irene Schouten (voorzitter)

Mijn naam is Irene Schouten, 31 jaar en woonachtig in Nijmegen-Noord samen met mijn vriend en twee katten. Ik werk als huisarts in de regio Arnhem/Nijmegen. In september 2017 ben ik lid geworden van BC Mariken en ben ik gaan trainen. Een jaar later ben ik ook competitie gaan spelen. Ik speel nu in BC Mariken 8. Sinds mei 2022 ben ik gekozen tot voorzitter van BC Mariken en heb ik het stokje (hamer) overgenomen van Pepijn, daarvoor vervulde ik sinds twee jaar de functie van penningmeester binnen het bestuur. Ik wil graag een laagdrempelig voorzitter zijn, dus kom gerust naar mij toe als je iets wil bespreken, maar je mag me ook altijd mailen.

Secretaris Hans Offereins

 

Hans Offereins (secretaris)

Mijn naam is Hans Offereins. Geboren en getogen in het noorden van het land ben ik 2017 in Nijmegen-oost terechtgekomen. Competitie spelen deed ik in Groningen ook al en dat wilde ik doorzetten. Ik ben daarom meteen lid geworden van BC Mariken vanwege het rijke badmintonaanbod en de leuke mensen. In mei 2018 ben ik toegetreden tot het bestuur als secretaris. Mijn taak bestaat uit het maken van de verslagen van de bestuurs- en Algemene ledenvergaderingen. Daarnaast beheer ik de ledenadministratie en onderhoud ik de contacten met de gemeente over zaalhuur.

Frank Penningmeester

 

Frank Wagenaars (penningmeester)

Mijn naam is Frank Wagenaars en ik ben 39 jaar en geboren en getogen in Brabant en ben uiteindelijk vanwege studie in Nijmegen terecht gekomen. Als kind ben begonnen met badminton en heb toen een aantal jaar gespeeld en ben ik gestopt toen ik 15 jaar was. Uiteindelijk begon ik het badminton toch wel weer te missen en toen ik in Nijmegen ben gaan studeren ben ik weer begonnen met badmintonnen en sinds 2012 ben ik lid van BC. Mariken. Sinds november 2022 ben ik gekozen als penningmeester van BC Mariken.

 

Voorzitter TC Vicky Seveke

 

Vicky Seveke (voorzitter TC)

Hoi iedereen, ik ben de TC voorzitter van BC Mariken. De TC gaat over de trainingen en de competitie. Ons doel is om voor iedereen leuke en uitdagende trainingen aan te bieden. Ik hoop dat we de komende tijd meer recreanten kunnen enthousiasmeren om competitie te gaan spelen. Ook de doorstroom van jeugdleden naar de senioren is daarin belangrijk. Daarnaast wil ik me de komende jaren inzetten voor meer inclusiviteit binnen de vereniging en badminton Nederland. Ik speel zelf dit jaar in team 4 in de 4e divisie. In het dagelijks leven ben ik beleidsadviseur bij een gemeente en woon ik met onze 4 katten en partner samen. 

Wil je me iets vragen of heb je een goed idee? Stuur me een mailtje of spreek me aan tijdens een training.

Voorzitter RBC Clark Nowack

 

Clark Nowack (voorzitter recreantencommissie)

Clark Nowack, bestuurslid vanaf november 2021. Ik mag onze grote groep recreatieve spelers van BC Mariken vertegenwoordigen. Het hoofddoel van onze commissie is het clubgevoel op de baan te vergroten, in de breedste zin van het woord.

In een grijs verleden ben ik voorzitter geweest van BC Flair in Alphen aan de Rijn. Ik woon nu alweer 22 jaar in Nijmegen. Na 4 jaar op de tribunes te hebben gezeten om te kijken naar onze jongste dochter Maddie, ben ik uiteindelijk ook weer zelf gaan spelen. Ik train twee keer in de week en val af en toe in bij de competitie.

Samen met Helena Cockx en Joop Speekenbrink ben ik initiatiefnemer van Parkinson Badminton. Iedere week bieden we een speciale training aan voor deze doelgroep op een locatie van de HAN (Hogeschool van Arnhem en Nijmegen).

De HAN is mijn werkgever: ik ben daar docent zorgtechnologie. Ik verbind zorg en technologie over de academies en opleidingen heen.

Paul Voorzitter JC

Paul Bruin (voorzitter jeugdcommissie)

Mijn naam is Paul Bruin. Oorspronkelijk kom ik uit Eindhoven en ik heb leren badmintonnen bij BC Geldrop. Ik ben in 1999 bij, toen nog, Philips komen werken en in Nijmegen komen wonen. Zo kwam ik terecht bij BC Mariken. Tot 2010 heb ik in het eerste team van BC Mariken gespeeld, dat was toen in de 2e of 3e divisie. Toen mijn jongste zoon in 2011 met badminton begon, ben ik gaan helpen als begeleider en daarna ook trainer. In 2014 begon ik als bestuurslid voor de jeugd.

De jeugdcommissie organiseert alle jeugdbadminton en een paar evenmenten als het BC Mariken Jeugdtoernooi, het Jeugdteamtoernooi en de clubkampioenschappen. Ik ben ook competitiecontactpersoon voor de jeugd en geef zelf training. Daarnaast zij er ook de leuke tussendoortjes als het Kersttoernooi, de Sinterklaasavond, het jeugdkamp, een ouder-kindtoernooi en de Grote Clubactie.

Vanaf september 2022 ga ik weer competitie spelen in Mariken 7, samen met hele gezellige mensen waaronder een groep aanstormende jeugd.

 

 

Mart Algemeen Bestuurslid

 

Mart Brands (algemeen bestuurslid)

Mijn naam is Mart Brands. Ik ben 23 jaar oud en geboren en getogen in Nijmegen. Ik woon samen met mijn vriendin en twee katten in Nijmegen Dukenburg. Rond mijn 10e ben ik begonnen met badminton bij BC Mariken en ik ben niet meer weggegaan. Sinds 2016 ben ik lid van de Activiteitencommissie en sinds 2020 ook onderdeel van de toernooicommissie van ons seniorentoernooi. Sinds september 2022 ben ik bestuurslid en houd ik mij bezig met ons verenigingsleven. Dat wil zeggen alles naast het badmintonnen zelf. Denk hierbij aan (kantine)activiteiten of ons jaarlijkse uitje om de vrijwilligers te bedanken maar bijvoorbeeld ook aan vragen zoals: Hoe houden we onze vereniging gezellig en hoe heetten we nieuwe leden welkom? Samen zorgen we dat iedereen zich thuis voelt bij BC Mariken!

 

Vragen?

Heb je vragen aan één van de bestuursleden? Je kan ons bereiken via de contact pagina of spreek ons aan op de club.