Bestuur

BC Mariken is een vereniging met een bestuur dat bestaat uit vrijwilligers. De bestuursleden zetten zich samen in om de club goed te laten functioneren. Daarvoor vergaderen ze een keer per maand. Ieder half jaar is er een Algemene Ledenvergadering, waarin de bestuursleden hun plannen presenteren en waarin leden zich kunnen uitspreken over het gevoerde beleid.

Buiten de vereniging vertegenwoordigen de bestuursleden de club. Zij gaan bijvoorbeeld naar vergaderingen van de Nederlandse Badmintonbond of naar bijeenkomsten over badminton in regio Centrum. Ook leggen en onderhouden ze contacten met andere instellingen zoals basisscholen en de gemeente Nijmegen.

Het bestuur van BC Mariken: v.l.n.r. Thijs Kuijpers, Mark Kuilder, Irene Schouten, Vicky Seveke, Paul Bruin, Frank Wagenaars en Mart Brands

De bestuursleden stellen zich voor aan jullie

Vacant (voorzitter)

Sinds de ALV van 29 november ontbreekt het BC Mariken aan een voorzitter. Mocht je interesse hebben, neem dan contact op met het bestuur. 

Mark Kuilder (secretaris)

Mijn naam is Mark Kuilder, heb net de 50 aangetikt en woon in Nijmegen West. Ik ben getrouwd met Marco (ook BC Mariken lid), heb 2 zonen van 21 en 18 jaar oud en er lopen ook nog twee katten rond in ons huis. Ik werk als manager in het ziekenhuis maar wilde naast mijn baan graag een steentje bijdragen aan de mooie en grote vereniging BC Mariken. Ik heb het secretarisschap, waaronder de ledenadministratie, overgenomen van Hans Offereins en hoop snel mijn draai gevonden te hebben. Ik ben nu zo’n drie jaar lid van BC Mariken en speel met veel plezier bij de club. Ik hoop met net zoveel plezier het secretarisschap in te vullen. Mocht je vragen hebben of iets kwijt willen kun je me bereiken via de contactpagina.

Frank Penningmeester

Frank Wagenaars (penningmeester)

Mijn naam is Frank Wagenaars en ik ben 39 jaar en geboren en getogen in Brabant en ben uiteindelijk vanwege studie in Nijmegen terecht gekomen. Als kind ben begonnen met badminton en heb toen een aantal jaar gespeeld en ben ik gestopt toen ik 15 jaar was. Uiteindelijk begon ik het badminton toch wel weer te missen en toen ik in Nijmegen ben gaan studeren ben ik weer begonnen met badmintonnen en sinds 2012 ben ik lid van BC. Mariken. Sinds november 2022 ben ik gekozen als penningmeester van BC Mariken.

Vacant (voorzitter TC)

We zijn op dit moment op zoek naar een nieuwe TC voorzitter. Lees voor meer informatie over de vacature dit nieuwsbericht. 

Thijs Kuijpers (voorzitter recreantencommissie)

Hoi allemaal, mijn naam is Thijs Kuijpers. Ik ben in 1980 geboren in Midden-Limburg waar mijn badmintoncarriere is begonnen bij BC ’t Roat, het huidige BC Echt. Via BC Geldrop en BC Alouette ben ik uiteindelijk vanwege de liefde in omgeving Nijmegen beland. Ik woon samen met mijn vriendin in Beuningen en ben werkzaam als software engineer bij Nexperia. Na enkele jaren sportief inactief te zijn geweest, heb ik eind 2021 het badminton weer opgepakt bij BC Mariken waar ik in mei 2023 gekozen ben als voorzitter van de recreantencommisie.

Hoewel ik zelf competitief ben ingesteld en altijd (en nog steeds) competitie heb gespeeld, ben ik van mening dat een gezonde vereniging niet kan zonder een mix van competitiespelers, jeugd en recreanten. Deze laatste groep is vaak een loyale ledengroep en daarom vind ik het belangrijk dat hun belangen goed vertegenwoordigd worden tussen al het competitiegeweld. De recreantencommissie zet zich in om alle niet-prestatiegerichte sport(st)ers voldoende gelegenheid te bieden badminton op hun eigen spelniveau te kunnen spelen, met aandacht voor onderlinge sociale binding, opvang van nieuwe leden, inclusiviteit, plezier en gezelligheid. Mocht je vragen hebben, neem dan gerust contact op via de contactpagina.

Paul Voorzitter JC

Paul Bruin (voorzitter jeugdcommissie)

Mijn naam is Paul Bruin. Oorspronkelijk kom ik uit Eindhoven en ik heb leren badmintonnen bij BC Geldrop. Ik ben in 1999 bij, toen nog, Philips komen werken en in Nijmegen komen wonen. Zo kwam ik terecht bij BC Mariken. Tot 2010 heb ik in het eerste team van BC Mariken gespeeld, dat was toen in de 2e of 3e divisie. Toen mijn jongste zoon in 2011 met badminton begon, ben ik gaan helpen als begeleider en daarna ook trainer. In 2014 begon ik als bestuurslid voor de jeugd.

De jeugdcommissie organiseert alle jeugdbadminton en een paar evenmenten als het BC Mariken Jeugdtoernooi, het Jeugdteamtoernooi en de clubkampioenschappen. Ik ben ook competitiecontactpersoon voor de jeugd en geef zelf training. Daarnaast zij er ook de leuke tussendoortjes als het Kersttoernooi, de Sinterklaasavond, het jeugdkamp, een ouder-kindtoernooi en de Grote Clubactie.

Vanaf september 2022 ga ik weer competitie spelen in Mariken 7, samen met hele gezellige mensen waaronder een groep aanstormende jeugd.

 

Mart Algemeen Bestuurslid

Mart Brands (algemeen bestuurslid)

Mijn naam is Mart Brands. Ik ben 23 jaar oud en geboren en getogen in Nijmegen. Ik woon samen met mijn vriendin en twee katten in Nijmegen Dukenburg. Rond mijn 10e ben ik begonnen met badminton bij BC Mariken en ik ben niet meer weggegaan. Sinds 2016 ben ik lid van de Activiteitencommissie en sinds 2020 ook onderdeel van de toernooicommissie van ons seniorentoernooi. Sinds september 2022 ben ik bestuurslid en houd ik mij bezig met ons verenigingsleven. Dat wil zeggen alles naast het badmintonnen zelf. Denk hierbij aan (kantine)activiteiten of ons jaarlijkse uitje om de vrijwilligers te bedanken maar bijvoorbeeld ook aan vragen zoals: Hoe houden we onze vereniging gezellig en hoe heetten we nieuwe leden welkom? Samen zorgen we dat iedereen zich thuis voelt bij BC Mariken!

 

Vragen?

Heb je vragen aan één van de bestuursleden? Je kan ons bereiken via de contact pagina of spreek ons aan op de club.