Trainers

BC Mariken werkt dit seizoen met meer jeugdtrainers dan ooit. Sinds vorig jaar leidt de vereniging ook eigen trainers op. Dat leverde meteen drie enthousiaste, nieuwe trainers op. Daardoor kunnen we dit seizoen werken met kleinere trainingsgroepen: meer aandacht voor de kinderen dus.

Iedere maand komen de jeugdtrainers bijeen om te overleggen over het trainingsprogramma. We zijn continu op zoek naar manieren om de trainingen te verbeteren en leuker te maken. Tegelijkertijd kijken we of er kinderen zijn die kunnen doorschuiven naar een hogere groep, hoe de competitie en toernooien gaan en of er andere praktische problemen zijn.

De jeugdtrainersstaf van BC Mariken ziet er als volgt uit:

Paul Bruin

Paul is voorzitter van de jeugd. Hij heeft zelf leren badmintonnen bij BC Geldrop en is sinds 1999 bij BC Mariken actief. Op donderdagavond geeft hij een groepje jonge beginners training en op dinsdag, samen met Pepijn, juist oudere jeugd. In 2016 heeft hij zijn SL3-diploma gehaald.

Brenda Beenhakker

Als speler heeft Brenda in de Nederlandse selectie gezeten en als prof-badmintonster vele jaren internationaal meegedraaid. Ze werd vijf keer Nederlands kampioen in de damesenkel, twee keer in de damesdubbel en won in 2002 een bronzen medaille op het Europees Kampioenschap.

Inmiddels heeft ze een enorme ervaring als trainer opgedaan. Eerst gaf ze een aantal seizoenen trainen bij BECA 2000, daarna functioneerde ze bij BC Smashing als trainster en speelster. Uiteindelijke keerde ze terug naar BECA 2000. Bij onze vereniging wil ze spelers graag motiveren om hard te werken en iets te leren zodat iedereen na de training met een voldaan gevoel naar huis gaat.

Brenda geeft op dinsdagavond training aan Groep C en aan de jeugd.

Stephan van Houtem

Stephan van Houtem speelt sinds 2015 bij BC Mariken. Hiervoor speelde hij ruim 25 jaar bij BC Smashing, waaronder 11 jaar als speler in de eredivsie.De ervaring als speler en trainer nam hij hierna mee naar BC Mariken. Op de dinsdag en vrijdag assisteert hij bij de groep van Freek, of naar behoefte bij de andere trainers.

André Bruijsten

Zolang André zich kan herinneren is hij al bezig met het begeleiden van spelers. Op dit moment is hij trainer bij G.B.C. Poona in Gaanderen en Spees Sjuttel in Silvolde. Ook geeft hij les aan een eigen interessante jeugdgroep van diverse verschillende verenigingen die graag op een hoger niveau het spelletje badminton willen gaan spelen. En sinds 2022 is hij ook trainer bij B.C. Mariken.
In 2005 heeft André mijn trainersdiploma SL3 gehaald. Hierna volgden nog meerdere bijscholingen waaronder een vierweekse reis naar Indonesië waar er dagelijks sportscholen werden bezochten en hun trainingsvormen konden delen.

Zoals André zelf zegt: “Het lesgeven is bij mij een echte passie en vind het prachtig met spelers aan de slag te gaan en hun vaardigheden te verbeteren. De vooruitgang die ik dan zie maken me dan ook altijd erg blij. Daarbij maakt het me niet uit of het beginnende of gevorderde (jeugd)spelers zijn. Wel vind ik het belangrijk om met een gemotiveerde  groep te werken, maar ben me er van bewust dat ik dit  voor een groot deel zelf in de hand heb en zal altijd mijn best doen om samen een mooie trainingstijd te beleven.”

Freek Helsper

Freek is op 8-jarige leeftijd begonnen met badmintonnen, bij BC Mariken. Hij behaalde in 2004 zijn Trainer-Coach-1 diploma en heeft veel ervaring met het trainen van zowel de jongste beginners als meer ervaren (competitie)spelers. Freek traint op dinsdag en vrijdag de middelste competitiegroep en is daarnaast lid van de Jeugdcommissie.

Amber Derksen

Zelf ben ik begonnen met badmintonnen toen ik 9 jaar oud was. Na heel veel trainen speel ik nu competitie in Duitsland. Samen met andere trainer Vincent de Vries speel ik in het eerste team bij BC Recklinghausen. Ik geef sinds 2018 jeugdtrainingen en ik vind het super leuk om mijn kennis en ervaringen met de jeugdleden te delen.