Trainers

BC Mariken werkt dit seizoen met meer jeugdtrainers dan ooit. Sinds vorig jaar leidt de vereniging ook eigen trainers op. Dat leverde meteen drie enthousiaste, nieuwe trainers op. Daardoor kunnen we dit seizoen werken met kleinere trainingsgroepen: meer aandacht voor de kinderen dus.

Iedere maand komen de jeugdtrainers bijeen om te overleggen over het trainingsprogramma. We zijn continu op zoek naar manieren om de trainingen te verbeteren en leuker te maken. Tegelijkertijd kijken we of er kinderen zijn die kunnen doorschuiven naar een hogere groep, hoe de competitie en toernooien gaan en of er andere praktische problemen zijn.

De jeugdtrainersstaf van BC Mariken ziet er als volgt uit:

Paul Vennekens (hoofdtrainer)

Paul is sinds augustus 2020 hoofdtrainer van BC Mariken. Hij geeft training aan Groep A en aan de junioren. Paul is opgegroeid in Wijchen en heeft ook gespeeld bij BC Smashing. Sinds 2006 geeft hij training en heeft al meerdere trainingsopleidingen gevolgd waaronder Sportleider 4 Badminton (SL4b) en het BWF level 2 trainersdiploma. Hij is ook actief bij Badminton Nederland als Talentcoach. Als Talentcoach geeft hij talentvolle jeugd training in Eindhoven en is hij bondscoach voor u15/u17. Paul is enorm enthousiast en zegt: “Ik vind het leuk om aan de slag te gaan met enthousiaste en actieve spelers en hen te helpen een betere badmintonner te worden, met als uitdaging jonge spelers te laten doorstromen van de jeugd naar de senioren op weg naar een leven lang fanatiek badmintonnen!”

Lees ook dit interview met Paul van april 2020.

Vincent de Vries

Vincent geeft sinds 2016 training bij onze club. Tot voor kort kwam hij als speler voor FZ Forza Amersfoort uit in de eredivisie, maar speelt nu in Duitsland competitie bij BC Recklinghausen. Zijn mooiste prestaties met zijn club zijn een landskampioenschap, winst van de nationale beker en een derde plaats op de Europacup. Tot 2015 maakte hij deel uit van de Nederlandse selectie.

Hij heeft in Denemarken een trainerscursus gevolgd. De afgelopen vier jaar heeft hij training gegeven bij BC Ellaar, BC Thiela, BC Amersfoort en BC ‘t Slot. Daarhaast heeft hij clinics gegeven tijdens de Dutch Open en het NK in Almere. Een kort interview over zijn trainersstijl vind je hier.

Bij BC Mariken geeft Vincent training aan Groep B en aan de jeugd.

Paul Bruin

Paul is voorzitter van de jeugd. Hij heeft zelf leren badmintonnen bij BC Geldrop en is sinds 1999 bij BC Mariken actief. Op donderdagavond geeft hij een groepje jonge beginners training en op dinsdag, samen met Pepijn, juist oudere jeugd. In 2016 heeft hij zijn SL3-diploma gehaald.

Brenda Beenhakker

Als speler heeft Brenda in de Nederlandse selectie gezeten en als prof-badmintonster vele jaren internationaal meegedraaid. Ze werd vijf keer Nederlands kampioen in de damesenkel, twee keer in de damesdubbel en won in 2002 een bronzen medaille op het Europees Kampioenschap.

Inmiddels heeft ze een enorme ervaring als trainer opgedaan. Eerst gaf ze een aantal seizoenen trainen bij BECA 2000, daarna functioneerde ze bij BC Smashing als trainster en speelster. Uiteindelijke keerde ze terug naar BECA 2000. Bij onze vereniging wil ze spelers graag motiveren om hard te werken en iets te leren zodat iedereen na de training met een voldaan gevoel naar huis gaat.

Brenda geeft op dinsdagavond training aan Groep C en aan de jeugd.

Pepijn de Lange

Pepijn is sinds 2014 jeugdtrainer bij onze vereniging. In die jaren heeft hij kinderen van allerlei leeftijden badmintonvaardigheden bijgebracht. Dit seizoen geeft hij op dinsdag samen met Paul Bruin training aan de oudere jeugd. Pepijn heeft de cursus Baantrainer afgerond en speelt zelf in BC Mariken 1.

Stephan van Houtem

Stephan van Houtem speelt sinds 2015 bij BC Mariken. Hiervoor speelde hij ruim 25 jaar bij BC Smashing, waaronder 11 jaar als speler in de eredivsie.De ervaring als speler en trainer nam hij hierna mee naar BC Mariken. Op de dinsdag en vrijdag assisteert hij bij de groep van Freek, of naar behoefte bij de andere trainers.

Jet Wandel

Sinds 2015 geeft Jet training bij BC Mariken. Aanvankelijk alleen bij de jeugd, sinds dit seizoen ook bij de senioren. Jet is twee seizoenen trainer geweest bij BC Ellaar. Daarna heeft ze vijf jaar bij de CHEMPSbadmintonselectie meegedraaid. Sinds 2012 heeft zij het SL3-trainersdiploma.

Op vrijdag geeft Jet eerst training aan de jeugd. Aansluitend traint ze Groep D.

Freek Helsper

Freek is op 8-jarige leeftijd begonnen met badmintonnen, bij BC Mariken. Hij behaalde in 2004 zijn Trainer-Coach-1 diploma en heeft veel ervaring met het trainen van zowel de jongste beginners als meer ervaren (competitie)spelers. Freek traint op dinsdag en vrijdag de middelste competitiegroep en is daarnaast lid van de Jeugdcommissie.

Amber Derksen

Zelf ben ik begonnen met badmintonnen toen ik 9 jaar oud was. Na heel veel trainen speel ik nu competitie in Duitsland. Samen met andere trainer Vincent de Vries speel ik in het eerste team bij BC Recklinghausen. Ik geef sinds 2018 jeugdtrainingen en ik vind het super leuk om mijn kennis en ervaringen met de jeugdleden te delen.

Thye Matulessya

Thye is sinds 2020 actief al trainer voor BC Mariken. Hij geeft training aan zowel de senioren als de junioren.