Trainers

BC Mariken werkt dit seizoen met meer jeugdtrainers dan ooit. Sinds vorig jaar leidt de vereniging ook eigen trainers op. Dat leverde meteen drie enthousiaste, nieuwe trainers op. Daardoor kunnen we dit seizoen werken met kleinere trainingsgroepen: meer aandacht voor de kinderen dus. Iedere maand komen de jeugdtrainers bijeen om te overleggen over het trainingsprogramma. We zijn continu op zoek naar manieren om de trainingen te verbeteren en leuker te maken. Tegelijkertijd kijken we of er kinderen zijn die kunnen doorschuiven naar een hogere groep, hoe de competitie en toernooien gaan en of er andere praktische problemen zijn. De jeugdtrainersstaf van BC Mariken ziet er als volgt uit:

Paul Vennekens (hoofdtrainer)

Paul is sinds augustus 2020 hoofdtrainer van BC Mariken. Hij geeft training aan Groep A en aan de junioren.

Leer Paul kennen aan de hand van dit interview.

Vincent de Vries

Vincent is hoofdtrainer van BC Mariken. Hij geeft sinds 2016 training bij onze club. Tot voor kort kwam hij als speler voor FZ Forza Amersfoort uit in de eredivisie. Zijn mooiste prestaties met zijn club zijn een landskampioenschap, winst van de nationale beker en een derde plaats op de Europacup. Tot 2015 maakte hij deel uit van de Nederlandse selectie. Hij heeft in Denemarken een trainerscursus gevolgd. De afgelopen vier jaar heeft hij training gegeven bij BC Ellaar, BC Thiela, BC Amersfoort en BC ’t Slot. Daarhaast heeft hij clinics gegeven tijdens de Dutch Open en het NK in Almere. Een kort interview over zijn trainersstijl vind je hier.

Paul Bruin

Paul is voorzitter van de jeugd. Op vrijdagavond geeft hij ook zelf een groepje kinderen training: onze jongste leden. Deze kinderen zijn vaak pas net begonnen met badminton; Paul begeleidt hen bij hun eerste stapjes met racket en shuttle. Vorig seizoen heeft hij zijn SL3-diploma gehaald.

Brenda Beenhakker

Als speler heeft Brenda in de Nederlandse selectie gezeten en als prof-badmintonster vele jaren internationaal meegedraaid. Ze werd vijf keer Nederlands kampioen in de damesenkel, twee keer in de damesdubbel en won in 2002 een bronzen medaille op het Europees Kampioenschap.

Inmiddels heeft ze een enorme ervaring als trainer opgedaan. Eerst gaf ze een aantal seizoenen trainen bij BECA 2000, daarna functioneerde ze bij BC Smashing als trainster en speelster. Uiteindelijke keerde ze terug naar BECA 2000. Bij onze vereniging wil ze spelers graag motiveren om hard te werken en iets te leren zodat iedereen na de training met een voldaan gevoel naar huis gaat.

Brenda geeft op dinsdagavond training aan Groep B en aan de jeugd.

Pepijn de Lange

Pepijn is sinds 2014 jeugdtrainer bij onze vereniging. Dit seizoen geeft hij op vrijdag training aan de oudste competitiejeugd. Hij speelt zelf in BC Mariken 1.

Jet Wandel

Sinds 2015 geeft Jet training bij BC Mariken. Aanvankelijk alleen bij de jeugd, sinds dit seizoen ook bij de senioren. Jet is twee seizoenen trainer geweest bij BC Ellaar. Daarna heeft ze vijf jaar bij de CHEMPSbadmintonselectie meegedraaid. Sinds 2012 heeft zij het SL3-trainersdiploma.

Freek Helsper

Freek is van 2002 tot 2009 jeugdtrainer geweest bij BC Mariken. In 2004 behaalde hij zijn TC1-diploma. Vanaf 2016 heeft hij Paul geassisteerd bij het trainen van de jongste beginners op vrijdag, vanaf 2018 geeft hij weer zelf training op dinsdag en vrijdag.