/* */

P-badminton

BC Mariken biedt vanaf oktober 2022 iedere week een uur badminton aan voor mensen met de ziekte van Parkinson. Sporten is voor iedereen belangrijk, maar mensen met Parkinson hebben hier extra profijt van. Uit recent onderzoek is gebleken dat mensen met Parkinson die sporten minder snel achteruitgaan dan mensen met Parkinson die niet sporten.

Kom jij badmintonnen bij BC Mariken? We oefenen op snelheid, balans, coördinatie en dubbeltaken terwijl we samen een leuk spelletje spelen.

Locatie en tijdstip
De training vindt iedere maandagavond van 19.00 tot 20.00 uur plaats in de sportzaal van de HAN (Kapittelweg 35). Daarna kletsen we gezellig bij met een kopje koffie of thee.

Begeleiders
Helena Cockx is arts-onderzoeker bij de Radboud Universiteit waar ze onderzoek doet naar de ziekte van Parkinson. Ze speelt al badminton sinds haar jeugd en heeft meerdere jaren trainerservaring.
Joop Speekenbrink is een renommeerd badmintontrainer en gepensioneerd sportdocent van de Radboud Universiteit. Sinds 2013 kampt hij zelf met de ziekte van Parkinson.
Clark Nowack is docent zorgtechnologie bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Hij is tevens voorzitter van de recreantencommissie bij BC Mariken.

Van links naar rechts: Joop Speekenbrink, Clark Nowack, Helena Cockx

Trainingsopzet
Onze trainingen zijn gericht op spel en plezier. Daarnaast omvatten ze zowel oefeningen om het badmintonnen beter onder de knie te krijgen als oefeningen die specifiek belangrijk zijn voor mensen met Parkinson. 

In een eerder studentenproject van de HAN hebben we met drie vrijwilligers met Parkinson een opzet gemaakt voor een specifieke training. Die ervaring nemen we mee. Bovendien staan we open voor alle input.

Voor wie?
Je hebt geen badmintonervaring nodig om mee te doen. Hoewel badminton een goede sport is om actief te blijven, vraagt ze wel een zeker niveau van mobiliteit. We streven ernaar om de oefeningen rechtopstaand en in beweging uit te voeren. Twijfel je of de sport geschikt voor jou is? Neem gerust even contact met ons of bespreek het eens met je fysiotherapeut of arts.

Contributie
Altijd welkom om een keertje gratis uit te proberen! De eerste tien speeldagen bieden we aan voor 25 euro. Daarna gaan we over tot een regulier lidmaatschap van BC Mariken. Hierover ontvangen deelnemers later meer informatie.
Een racket en shuttles kan je lenen via de club.

Ben je geïnteresseerd? Laat dan hieronder je gegevens achter.