P-badminton

P-badminton

BC Mariken biedt vanaf oktober 2022 iedere week een uur badminton aan voor mensen met de ziekte van Parkinson. Sporten is voor iedereen belangrijk, maar mensen met Parkinson hebben hier extra profijt van. Uit recent onderzoek is gebleken dat mensen met Parkinson die sporten minder snel achteruitgaan dan mensen met Parkinson die niet sporten.

Kom jij badmintonnen bij BC Mariken? We oefenen op snelheid, balans, coördinatie en dubbeltaken terwijl we samen een leuk spelletje spelen.

Locatie en tijdstip
De training vindt iedere maandagavond van 20.00 tot 21.00 uur plaats in de sportzaal van de HAN (Kapittelweg 35). Daarna kletsen we gezellig bij met een kopje koffie of thee.

Begeleiders
Helena Cockx is neuroloog-in-opleiding bij het Radboudumc en heeft promotieonderzoek gedaan over de ziekte van Parkinson. Ze speelt al badminton sinds haar jeugd en heeft meerdere jaren trainerservaring.
Joop Speekenbrink is een renommeerd badmintontrainer en gepensioneerd sportdocent van de Radboud Universiteit. Sinds 2013 kampt hij zelf met de ziekte van Parkinson.
Clark Nowack is docent zorgtechnologie bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Hij is tevens voorzitter van de recreantencommissie bij BC Mariken.

Van links naar rechts: Joop Speekenbrink, Clark Nowack, Helena Cockx

Trainingsopzet
Onze trainingen zijn gericht op spel en plezier. Daarnaast omvatten ze zowel oefeningen om het badmintonnen beter onder de knie te krijgen als oefeningen die specifiek belangrijk zijn voor mensen met Parkinson. 

In een eerder studentenproject van de HAN hebben we met drie vrijwilligers met Parkinson een opzet gemaakt voor een specifieke training. Die ervaring nemen we mee. Bovendien staan we open voor alle input.

Voor wie?
Je hebt geen badmintonervaring nodig om mee te doen. Hoewel badminton een goede sport is om actief te blijven, vraagt ze wel een zeker niveau van mobiliteit en stabiliteit. We streven ernaar om de oefeningen rechtopstaand en in beweging uit te voeren. Twijfel je of de sport geschikt voor jou is? Neem gerust even contact met ons of bespreek het eens met je fysiotherapeut of arts.

Contributie
Lijkt het je leuk om bij BC Mariken te komen badmintonnen? Je mag bij onze vereniging drie keer gratis meedoen! Na de drie proeftrainingen kun je besluiten om lid te worden. Een lidmaatschap kost 160 euro per jaar. Meer informatie over het inschrijven vind je hier. Als je vragen over het inschrijven hebt kun je die aan de P-badmintoncommissie of aan de trainer en begeleiders stellen.
Een racket en shuttles kan je lenen via de club.

Ben je geïnteresseerd? Laat dan hieronder je gegevens achter.

LET OP: momenteel hebben we een ledenstop. Je kan je wel nog aanmelden via onderstaand formulier voor onze wachtlijst. We kijken of we met een nieuwe groep kunnen starten bij voldoende aanmeldingen op onze wachtlijst.