Op sommige vrijdagen is de Jan Massinkhal niet beschikbaar voor ons. Sinds vorig seizoen proberen we op deze badmintonloze avonden andere leuke activiteit te organiseren. We hebben al gepoold, gebowld, geborreld. En afgelopen vrijdag (10 februari) was het dan eindelijk tijd voor een potje MysticGolf. Lees hier het verslag:

Met een delegatie van elf Marikenaren stonden we om 20:30 klaar om te starten bij Laserquest Nijmegen. Het wachten was toen nog even op Casper maar ook hij arriveerde al snel. De strijd om het oude record van Gijs zelf (18 holes in 39 slagen) te verbeteren, kon nu toch echt beginnen!

In drie groepjes begaven we ons naar de ‘golfzolder’. Daar aangekomen bleek het er behoorlijk koud te zijn dus wat lichaamsbeweging was geen overbodige luxe. Met de jassen aan werden de verschillende banen daarom getrotseerd. Dit ging soms wel gepaard met enige frustratie want hoe kan je scoren wanneer de hole zich in het midden van de baan op een heuveltje bevindt? Voor een uitdaging ben je bij Mariken echter natuurlijk wel aan het goede adres. 

Na anderhalf uur spelen had ieder groepje het golftraject doorlopen (een ieder in zijn eigen tempo) en kon de balans worden opgemaakt. Nancy bleek ondanks alle ontberingen van kou en het overslaan van de pauze, over een waar golftalent te beschikken en eindigde met slechts 45 punten op de eerste plaats! De prestaties van Bram en Lynn waren ook niet onverdienstelijk. Zij pakten met respectievelijk 47 en 49 punten de tweede en derde plek. Gijs kon zijn eigen record (waar door menigeen nog steeds aan getwijfeld wordt) helaas niet verbreken en moest met 53 punten genoegen nemen met een vierde plaats.

Bij café Dean werd de overwinning van Nancy vervolgens verder gevierd onder het genot van een aantal drankjes en de altijd gewaardeerde bitterballen. Naar verluid heeft een aantal Marikenaren het feestje nog tot in de vroege uurtjes doorgezet bij Malle Babbe maar daarover ontbreekt tot op heden iedere vorm van verslaglegging…

Gijs, bedankt voor de organisatie!