Trainers - Badmintonclub Mariken

Trainers

De trainersstaf van BC Mariken in het seizoen 2018-2019 ziet er als volgt uit:

Vincent de Vries (hoofdtrainer)

Vincent is hoofdtrainer van BC Mariken. Hij geeft sinds 2016 training bij onze club. Tot voor kort kwam hij als speler voor FZ Forza Amersfoort uit in de eredivisie. Zijn mooiste prestaties met zijn club zijn een landskampioenschap, winst van de nationale beker en een derde plaats op de Europacup. Tot 2015 maakte hij deel uit van de Nederlandse selectie.

Hij heeft in Denemarken een trainerscursus gevolgd. De afgelopen vier jaar heeft hij training gegeven bij BC Ellaar, BC Thiela, BC Amersfoort en BC ‘t Slot. Daarhaast heeft hij clinics gegeven tijdens de Dutch Open en het NK in Almere. Een kort interview over zijn trainersstijl vind je hier.

Bij BC Mariken geeft Vincent training aan Veren 1 en 2 en aan de jeugd.

Brenda Beenhakker

Als speler heeft Brenda in de Nederlandse selectie gezeten en als prof-badmintonster vele jaren internationaal meegedraaid. Ze werd vijf keer Nederlands kampioen in de damesenkel, twee keer in de damesdubbel en won in 2002 een bronzen medaille op het Europees Kampioenschap.

Inmiddels heeft ze een enorme ervaring als trainer opgedaan. Eerst gaf ze een aantal seizoenen trainen bij BECA 2000, daarna functioneerde ze bij BC Smashing als trainster en speelster. Uiteindelijke keerde ze terug naar BECA 2000. Bij onze vereniging wil ze spelers graag motiveren om hard te werken en iets te leren zodat iedereen na de training met een voldaan gevoel naar huis gaat.

Brenda geeft op dinsdagavond training aan de trainingsgroep Veren 2.

Joop Speekenbrink

Joop heeft al meer dan vijftig jaar ervaring in het trainersvak. Hij heeft zowat alles gedaan wat in Nederland op badmintongebied mogelijk is: clubtrainer bij onder andere Roosendaal, Den Bosch, Tilburg, Wijchen en Kleef; jeugddistrictstrainer in Noord-Brabant; trainerassistent-bondstrainer van de nationale jeugdselectie en later van de seniorenselectie; en medewerker aan de docentenopleidingen van Badminton Nederland. De laatste vijftien jaar is hij trainer bij de Radboud Universiteit en bij NSBC Stuban.

Joop geeft op dinsdag Nylon 1 training.

Nancy Blockhuis

Nancy geeft dit jaar voor het eerst training bij BC Mariken. Als trainster heeft ze in haar studententijd bij NSBC Stuban ervaring opgedaan onder de vleugels van Joop Speekenbrink. Ze heeft twee jaar voor onze vereniging competitie gespeeld in team 2, waarna blessures haar parten gingen spelen. Omdat de badmintonpassie toch in haar bloed blijft stromen wil ze nu graag anderen helpen om beter te worden. De afgelopen zomers organiseerde ze al het zomersporten in het Goffertpark en in 2017 werd ze Marikenees van het Jaar.

Op vrijdag neemt Nancy Nylon 1 onder haar hoede.

 Ruben Christianen

Ruben heeft in het voorjaar van 2016 zijn SL2-diploma gehaald en is sindsdien trainer bij BC Mariken. Tijdens zijn opleiding heeft hij bij Bart-Jan en een aantal andere trainers stage gelopen. Zelf speelt Ruben met BC Mariken 3 competitie in de hoofdklasse.

Op dinsdag traint Ruben Nylon 2. Op vrijdag geeft hij ook training aan onze jeugd.

Jet Wandel

Sinds 2015 geeft Jet training bij BC Mariken. Aanvankelijk alleen bij de jeugd, sinds dit seizoen ook bij de senioren. Jet is twee seizoenen trainer geweest bij BC Ellaar. Daarna heeft ze vijf jaar bij de CHEMPSbadmintonselectie meegedraaid. Sinds 2012 heeft zij het SL3-trainersdiploma.

Op vrijdag geeft Jet eerst training aan de jeugd. Aansluitend traint ze Nylon 2.