Trainers

De trainersstaf van BC Mariken ziet er als volgt uit:

Paul Vennekens (hoofdtrainer)

Paul is sinds augustus 2020 hoofdtrainer van BC Mariken. Hij geeft training aan Groep A en aan de junioren.

Leer Paul kennen aan de hand van dit interview.

Vincent de Vries

Vincent geeft sinds 2016 training bij onze club. Tot voor kort kwam hij als speler voor FZ Forza Amersfoort uit in de eredivisie. Zijn mooiste prestaties met zijn club zijn een landskampioenschap, winst van de nationale beker en een derde plaats op de Europacup. Tot 2015 maakte hij deel uit van de Nederlandse selectie.

Hij heeft in Denemarken een trainerscursus gevolgd. De afgelopen vier jaar heeft hij training gegeven bij BC Ellaar, BC Thiela, BC Amersfoort en BC ‘t Slot. Daarhaast heeft hij clinics gegeven tijdens de Dutch Open en het NK in Almere. Een kort interview over zijn trainersstijl vind je hier.

Bij BC Mariken geeft Vincent training aan Groep A, Groep B en aan de jeugd.

Brenda Beenhakker

Als speler heeft Brenda in de Nederlandse selectie gezeten en als prof-badmintonster vele jaren internationaal meegedraaid. Ze werd vijf keer Nederlands kampioen in de damesenkel, twee keer in de damesdubbel en won in 2002 een bronzen medaille op het Europees Kampioenschap.

Inmiddels heeft ze een enorme ervaring als trainer opgedaan. Eerst gaf ze een aantal seizoenen trainen bij BECA 2000, daarna functioneerde ze bij BC Smashing als trainster en speelster. Uiteindelijke keerde ze terug naar BECA 2000. Bij onze vereniging wil ze spelers graag motiveren om hard te werken en iets te leren zodat iedereen na de training met een voldaan gevoel naar huis gaat.

Brenda geeft op dinsdagavond training aan Groep C en aan de jeugd.

Helena Cockx

Helena komt uit de Belgische stad Leuven, waar ze al vijf 5 jaar ervaring opdeed als jeugdtrainster. In 2018 verhuisde ze naar Nijmegen en werd ze lid van BC Mariken. Op dinsdag geeft ze training aan Groep D. In de competitie komt ze zelf uit voor BC Mariken 2.

Jet Wandel

Sinds 2015 geeft Jet training bij BC Mariken. Aanvankelijk alleen bij de jeugd, sinds dit seizoen ook bij de senioren. Jet is twee seizoenen trainer geweest bij BC Ellaar. Daarna heeft ze vijf jaar bij de CHEMPSbadmintonselectie meegedraaid. Sinds 2012 heeft zij het SL3-trainersdiploma.

Op vrijdag geeft Jet eerst training aan de jeugd. Aansluitend traint ze Groep D.