Trainers

De trainersstaf van BC Mariken ziet er als volgt uit:

Paul Vennekens (hoofdtrainer)

Paul is sinds augustus 2020 hoofdtrainer van BC Mariken. Hij geeft training aan Groep A en aan de junioren. Paul is opgegroeid in Wijchen en heeft ook gespeeld bij BC Smashing. Sinds 2006 geeft hij training en heeft al meerdere trainingsopleidingen gevolgd waaronder Sportleider 4 Badminton (SL4b) en het BWF level 2 trainersdiploma. Hij is ook actief bij Badminton Nederland als Talentcoach. Als Talentcoach geeft hij talentvolle jeugd training in Eindhoven en is hij bondscoach voor u15/u17. Paul is enorm enthousiast en zegt: “Ik vind het leuk om aan de slag te gaan met enthousiaste en actieve spelers en hen te helpen een betere badmintonner te worden, met als uitdaging jonge spelers te laten doorstromen van de jeugd naar de senioren op weg naar een leven lang fanatiek badmintonnen!”

Lees ook dit interview met Paul uit april 2020.

Vincent de Vries

Vincent geeft sinds 2016 training bij onze club. Tot voor kort kwam hij als speler voor FZ Forza Amersfoort uit in de eredivisie, maar speelt nu in Duitsland competitie bij BC Recklinghausen. Zijn mooiste prestaties met zijn club zijn een landskampioenschap, winst van de nationale beker en een derde plaats op de Europacup. Tot 2015 maakte hij deel uit van de Nederlandse selectie.

Hij heeft in Denemarken een trainerscursus gevolgd. De afgelopen vier jaar heeft hij training gegeven bij BC Ellaar, BC Thiela, BC Amersfoort en BC ‘t Slot. Daarhaast heeft hij clinics gegeven tijdens de Dutch Open en het NK in Almere. Een kort interview over zijn trainersstijl vind je hier.

Bij BC Mariken geeft Vincent training aan Groep B en aan de jeugd.

Brenda Beenhakker

Als speler heeft Brenda in de Nederlandse selectie gezeten en als prof-badmintonster vele jaren internationaal meegedraaid. Ze werd vijf keer Nederlands kampioen in de damesenkel, twee keer in de damesdubbel en won in 2002 een bronzen medaille op het Europees Kampioenschap.

Inmiddels heeft ze een enorme ervaring als trainer opgedaan. Eerst gaf ze een aantal seizoenen trainen bij BECA 2000, daarna functioneerde ze bij BC Smashing als trainster en speelster. Uiteindelijke keerde ze terug naar BECA 2000. Bij onze vereniging wil ze spelers graag motiveren om hard te werken en iets te leren zodat iedereen na de training met een voldaan gevoel naar huis gaat.

Brenda geeft op dinsdagavond training aan Groep C en aan de jeugd.

Helena Cockx

Helena komt uit de Belgische stad Leuven, waar ze al vijf 5 jaar ervaring opdeed als jeugdtrainster. In 2018 verhuisde ze naar Nijmegen en werd ze lid van BC Mariken. Op dinsdag geeft ze training aan Groep D. In de competitie komt ze zelf uit voor BC Mariken 1.

Jet Wandel

Sinds 2015 geeft Jet training bij BC Mariken. Aanvankelijk alleen bij de jeugd, sinds dit seizoen ook bij de senioren. Jet is twee seizoenen trainer geweest bij BC Ellaar. Daarna heeft ze vijf jaar bij de CHEMPSbadmintonselectie meegedraaid. Sinds 2012 heeft zij het SL3-trainersdiploma.

Op vrijdag geeft Jet eerst training aan de jeugd. Aansluitend traint ze Groep D.

Thye Matulessya

Sinds 2020 geeft Thye training bij BC Mariken aan zowel de senioren als de junioren

André Bruijsten

Zolang André zich kan herinneren is hij al bezig met het begeleiden van spelers. Op dit moment is hij trainer bij G.B.C. Poona in Gaanderen en Spees Sjuttel in Silvolde. Ook geeft hij les aan een eigen interessante jeugdgroep van diverse verschillende verenigingen die graag op een hoger niveau het spelletje badminton willen gaan spelen. En sinds 2022 is hij ook trainer bij B.C. Mariken.
In 2005 heeft André mijn trainersdiploma SL3 gehaald. Hierna volgden nog meerdere bijscholingen waaronder een vierweekse reis naar Indonesië waar er dagelijks sportscholen werden bezochten en hun trainingsvormen konden delen.

Zoals André zelf zegt: “Het lesgeven is bij mij een echte passie en vind het prachtig met spelers aan de slag te gaan en hun vaardigheden te verbeteren. De vooruitgang die ik dan zie maken me dan ook altijd erg blij. Daarbij maakt het me niet uit of het beginnende of gevorderde (jeugd)spelers zijn. Wel vind ik het belangrijk om met een gemotiveerde  groep te werken, maar ben me er van bewust dat ik dit  voor een groot deel zelf in de hand heb en zal altijd mijn best doen om samen een mooie trainingstijd te beleven.”