Trainers

De trainersstaf van BC Mariken ziet er als volgt uit:

Brenda Beenhakker

Als speler heeft Brenda in de Nederlandse selectie gezeten en als prof-badmintonster vele jaren internationaal meegedraaid. Ze werd vijf keer Nederlands kampioen in de damesenkel, twee keer in de damesdubbel en won in 2002 een bronzen medaille op het Europees Kampioenschap.

Inmiddels heeft ze een enorme ervaring als trainer opgedaan. Eerst gaf ze een aantal seizoenen trainen bij BECA 2000, daarna functioneerde ze bij BC Smashing als trainster en speelster. Uiteindelijke keerde ze terug naar BECA 2000. Bij onze vereniging wil ze spelers graag motiveren om hard te werken en iets te leren zodat iedereen na de training met een voldaan gevoel naar huis gaat.

Brenda geeft op dinsdagavond training aan Groep C en aan de jeugd.

André Bruijsten

Zolang André zich kan herinneren is hij al bezig met het begeleiden van spelers. Op dit moment is hij trainer bij G.B.C. Poona in Gaanderen en Spees Sjuttel in Silvolde. Ook geeft hij les aan een eigen interessante jeugdgroep van diverse verschillende verenigingen die graag op een hoger niveau het spelletje badminton willen gaan spelen. En sinds 2022 is hij ook trainer bij B.C. Mariken.
In 2005 heeft André mijn trainersdiploma SL3 gehaald. Hierna volgden nog meerdere bijscholingen waaronder een vierweekse reis naar Indonesië waar er dagelijks sportscholen werden bezochten en hun trainingsvormen konden delen.

Zoals André zelf zegt: “Het lesgeven is bij mij een echte passie en vind het prachtig met spelers aan de slag te gaan en hun vaardigheden te verbeteren. De vooruitgang die ik dan zie maken me dan ook altijd erg blij. Daarbij maakt het me niet uit of het beginnende of gevorderde (jeugd)spelers zijn. Wel vind ik het belangrijk om met een gemotiveerde  groep te werken, maar ben me er van bewust dat ik dit  voor een groot deel zelf in de hand heb en zal altijd mijn best doen om samen een mooie trainingstijd te beleven.”

Gijs Duijs

Sinds seizoen 2022-2023 is Gijs Duijs de vaste trainer van groep B1. Hij heeft al ervaring opgedaan met training geven bij andere clubs, maar ook in 2019-2020 bij BC Mariken.

Gijs speelt zelf op eredivisie niveau badminton en doet mee aan internationale toernooien.

Wat hoopt Gijs aankomend jaar te zien bij de trainingen? Gijs: “Ik hoop dat ik met een leuke en gedreven groep kan samenwerken. Om iedereen zo fit mogelijk te laten starten aan de competitie en tijdens het seizoen tips en handigheidjes te kunnen bijleren.”

Brian Wassink

Brian geeft sinds seizoen 2022-2023 training bij BC Mariken. Hij heeft al eerder trainingservaring opgedaan bij BC Duinwijck en BC Gova en heeft vorig jaar zijn BWF1 gehaald.

Zelf speelt hij eredivisie bij BC Duinwijck in Haarlem en vanaf dit jaar ook bij de bundesliga Ludinghausen 08 Union in Duitsland.

Wat vindt hij leukste aan het geven van training? Brian: ‘Spelers beter maken, ieder op zijn eigen niveau.’

Pauline van Haperen

Pauline geeft al enkele jaren training bij verschillende clubs (BC De Zwaluwen en BC de Lobbers) maar sinds dit jaar geeft ze ook training bij BC Mariken aan de D-groep op dinsdag.

Sinds haar 10e speelt Pauline al badminton en heeft door studie en werk bij verschillende clubs gespeeld waardoor ze een brede ervaring heeft.

Pauline: “Laten we er een mooi seizoen van maken met veel beweging, groei en plezier!”

Simon Ahuluheluw

Tekst volgt binnenkort