Na drie seizoenen bij BC Mariken neemt Paul Vennekens afscheid als hoofdtrainer. Hoewel hij graag langer was doorgegaan, lukte het hem steeds minder goed om de trainingen bij onze vereniging te combineren met zijn andere werkzaamheden. Afgelopen dinsdag, tijdens zijn laatste training in de Jan Massinkhal, stonden we stil bij zijn vertrek.


Met Paul aan het roer handhaafde het eerste team van BC Mariken zich steeds in de eerste divisie – zij het soms met hangen en wurgen. Met name het laatste seizoen, dat het minst werd verstoord door de coronacrisis, was Pauls bijdrage daaraan groot. Ondertussen maakte hij ook de andere seniorenteams beter. Zo klom BC Mariken 2 in Pauls jaren van de vierde divisie op naar de tweede divisie.

Ook bij onze juniorenafdeling was Paul veelvuldig op de trainingsbaan te vinden. Bij zijn aantreden in het voorjaar van 2020 vertelde Paul dat hij zijn grootste uitdaging vindt in de doorstroom van jeugdspelers naar de senioren. ‘Het meest geniet ik ervan jongere spelers te helpen om aansluiting te vinden bij de rest van de vereniging’, zei hij destijds. In die missie is Paul goed geslaagd. Inmiddels hebben verscheidene jeugdspelers een leuk competitieseizoen achter de rug. Komend seizoen maken nog meer jongelingen de overstap.

Dat Paul vaak eerder doorhad dat kinderen klaar waren voor de overstap naar de senioren dan zijzelf, blijkt uit wat Reena in september vertelde in de vooruitblik op haar eerste seizoen in de seniorencompetitie. ‘Toen onze trainer Paul Vennekens er voor het eerst over begon, ongeveer een jaar geleden, dacht ik: waar heeft die man het over? Ik dacht dat hij een grapje maakte, of te veel hoop had. Maar hij bleef er het hele seizoen op door drammen. Inmiddels denk ik dat het wel gepast is: er ligt voor ons wel meer uitdaging bij de senioren. Dat is voor ons wel goed, vind ik. En heel leerzaam.’


We bedanken Paul voor zijn inzet en alle kennis die hij de afgelopen drie jaar met ons heeft gedeeld. Gelukkig heeft hij toegezegd incidenteel als invaltrainer beschikbaar te blijven. We weten hem te vinden.

De technische commissie is op dit moment bezig met het samenstellen van de trainersstaf voor volgend seizoen.