Aan het begin van dit nieuwe badmintonseizoen blikken we met ieder seniorenteam vooruit. Vandaag: BC Mariken 7, dat komend seizoen in de zevende divisie uitkomt. Floris, Raf, Maddie en Reena spelen voor het eerst seniorencompetitie, Paul en Karen draaien al langer mee. Met Reena kijken we vooruit op het seizoen.

Afgelopen zondag hebben jullie je eerste wedstrijd gespeeld. Hoe is het gegaan?
Reena: ‘Het ging eigenlijk wel prima. Ik had hoge verwachtingen van de eerste wedstrijd bij de senioren, maar het bleek gewoon ons niveau. We hebben nog gewonnen ook! Het geeft wel een confidence boost.

Wat dacht je toen je vorig seizoen hoorde dat je seniorencompetitie zou gaan spelen?
‘Toen onze trainer Paul Vennekens er voor het eerst over begon, ongeveer een jaar geleden, dacht ik: waar heeft die man het over? Ik dacht dat hij een grapje maakte, of te veel hoop had. Maar hij bleef er het hele seizoen op door drammen. Inmiddels denk ik dat het wel gepast is: er ligt voor ons wel meer uitdaging bij de senioren. Dat is voor ons wel goed, vind ik. En heel leerzaam.’

Is het anders om tegen volwassenen te spelen?
‘Ja, er zit wel echt een verschil tussen jeugd en senioren. Seniorenspelers hebben meer ervaring. Ze spelen net iets slimmer. Een halve bal omhoog wordt nu meteen afgesmasht. De junioren hebben niet genoeg kracht om dat echt hard te doen. Hier wordt het meteen afgestraft.

‘Tegen andere jeugdleden die deze uitdaging willen aangaan, zou ik zeggen: doe het vooral. Je kunt altijd beginnen met een training bij de senioren of een keer op vrijdagavond komen vrijspelen. Als dat bevalt, kun je misschien een seizoen lang alle trainingen meedoen. Wij zijn vorig seizoen ook met de donderdagtrainingen begonnen.’

Jullie team is eigenlijk hetzelfde gebleven als vorig jaar. Alleen Paul en Karen zijn er bijgekomen, als ervaren krachten. Klikt het al een beetje?
‘Ja, zeker. Kijk, ik ken Paul al heel lang. En Karen ken ik al van de donderdagtrainingen van vorig jaar. Het is niet alsof dat nieuw is.

‘Ik merk wel dat er bij ons bijvoorbeeld in de kantine een verschil is tussen de senioren- en juniorenleden van het team. Dit weekend gingen alle senioren met de tegenstanders praten. Wij zaten er als junioren een beetje bij, zo van, hmm, wat moeten wij? Maar ik denk wel dat we een hecht team zijn of gaan worden.’

Hebben jullie voor het seizoen een doelstelling uitgesproken?
‘Niet dat ik weet. We gaan gewoon genieten van het seizoen. Bij ons gaat het niet per se om het winnen. We willen veel leren en de overstap van de junioren naar de senioren goed maken. Het blijft wel een verschil.’

Laatste vraag, hebben jullie al een teamuitje op de planning staan?
‘Nee, een teamuitje? Volgens mij hebben we daar nog niet over nagedacht.’

Misschien moet de jeugd dat voor de oudjes organiseren.
‘Haha, ja. Misschien moeten we dat als jeugdspelers maar eens doen.’

Klik hier voor de competitiepoule van BC Mariken 7, met alle wedstrijden en uitslagen. Lees hier ook de vooruitblikken van andere BC Mariken-teams.