Beste Marikenezen,

Een maand is het nieuwe badmintonseizoen nu onderweg en het clubleven is weer helemaal op gang gekomen. Op dinsdag, donderdag en vrijdag wordt er volop getraind en gespeeld. Zomaar wat hoogtepunten uit de afgelopen weken: het trainingskamp in Druten, het BV Houten Warming-Up Toernooi en de Seizoensaftrapteamchallenge in de kantine van de Jan Massinkhal.

Op zondag 16 september ging de competitie van start met een rits thuiswedstrijden in de Ark van Oost. We vinden deze clubdagen prachtig! Komende zondag wordt het zowaar nog gezelliger: dan spelen alle veertien competitieteams thuis. We nodigen al onze leden en alle ouders van jeugdleden uit om BC Mariken aan te komen moedigen. Heb je een idee hoe we deze clubdagen nog leuker kunnen maken? We horen het graag!

Een leuk weetje: na de zomer zijn er al weer achttien mooie, lichtblauwe Erima-clubshirts verkocht. Het shirt is nog altijd goed in trek!

Het bestuur is ondertussen weer druk bezig. Bijvoorbeeld met een vraag van de G-badmintoncommissie. De spelers uit de G-badmintongroep vonden het jammer dat hun seizoen al in april eindigt. Anders dan voor onze seniorenleden is het voor deze spelers namelijk niet mogelijk om te vrij spelen op vrijdagen. We hebben dit terechte verzoek aangegrepen om uit te gaan zoeken hoe duur het is om ook met jeugd- en seniorenspelers op dinsdag een maand langer door te trainen.

Nog een nieuwtje: wanneer de Jan Massinkhal op een vrijdag niet beschikbaar is zochten we altijd al naar een ander moment voor het vrij spelen van de senioren. Soms weken we het afgelopen jaar uit naar donderdagavond in de Jan Massinkhal. Het is echter gebleken dat onze leden meer waarde hechten aan de vrijdagavond dan aan de sporthal. Voortaan zullen we daarom vasthouden aan die avond en in een andere sporthal badmintonnen. Gelukkig is uitwijken dit seizoen niet vaak nodig. De eerstvolgende keer: vrijdag 9 november.

De volgende Algemene Ledenvergadering is op woensdagavond 14 november. Op de vorige ALV en in de vorige afleveringen van Beste Marikenezen ging het over een normen- en waardenbeleid. Op de komende ALV komen we met een overzichtelijk document van één a4’tje met een paar gedragsnormen. We zijn benieuwd of jullie het bij BC Mariken vinden passen. Tijdens de vergadering zullen we ook de jaarverslagen van de verschillende commissies en het financiële jaarverslag bespreken.

Er is de komende weken genoeg leuks om ons op te verheugen. De verschillende commissies draaien op volle toeren terwijl onze jeugdleden druk bezig zijn zo veel mogelijk Grote Clubactie-lootjes te verkopen. Bedrijvigheid alom met daarnaast veel tijd om gewoon lekker te badmintonnen.

Sportieve groet,
bestuur van BC Mariken

Wil je reageren? Mail dan naar het bestuur of laat een berichtje achter via het contactformulier.