Als laatste stap in de voorbereiding op het competitieseizoen 2017-2018 hebben veertien spelers van BC Mariken op zaterdag 1 en zondag 2 september meegedaan aan het BV Houten Warming-Up Toernooi. Het hele weekend nam onze vereniging een prominent plekje op de tribune in beslag. De blauwe vlag viel duidelijk op. Het leidde niet tot Nijmeegs eremetaal, maar leverde wel een gezellig weekend op!

Zaterdag: categorie 1 en 6
In categorie 1 deden drie spelers van het eerste team mee. Pepijn en Stephan speelden enkele goede dubbels tegen betere spelers waarna ze strandden op een vierde plaats. De herenenkel eindigde voor Pepijn al in de poule. De grote pechvogel van het weekend was Lynn. Haar eerste singel won ze nog knap. Na een flinke achterstand in de tweede set te hebben weggewerkt won ze de derde met 21-4. In de volgende wedstrijd maakte ze echter een onfortuinlijke stap en moest ze opgeven met een flinke knieblessure. Hopelijk herstelt ze snel!

In categorie 6 trof Karen het niet, door in zowel de damesenkel als de gemengd dubbel met Jouke in de eerste ronde te verliezen. Jouke overleefde, net als Kevin en Mart, in zijn singel wel een ronde, maar delfde daarna eveneens het onderspit. De herendubbels Casper & Hans en Kevin & Mart strandden in de poule.

Zondag: categorie 4 en 8
Uit BC Mariken 2 speelden Martijn, Nathalie en Rinske op zondag in categorie 4. De dames begonnen de dag al vroeg met een dubbel, die ze overtuigend wonnen. Hun tweede poulewedstrijd tegen het als eerste geplaatste koppel ging echter krap verloren, waardoor ze net geen halve finaleplek wisten te veroveren. In het gemengd dubbelspel lukten het Martijn en Nathalie niet hun draai te vinden. Ook in de herenenkel lukte het Martijn helaas niet een ronde verder te komen.

Sebastiaan reikte in zijn laatste toernooi – hij stopt een poos met badminton – met oud-BC Mariken-speler Frank tot de halve finale in de herendubbel en de kwartfinale in de herenenkel.

In categorie 8 deden onze spelers langer mee om de prijzen. Boris bereikte in zijn singel de halve finale. Hans en Casper verloren al eerder. Ook in de herendubbel werd door de BC Mariken-spelers, ondanks goed spel, geen prijs gepakt.

Alle uitslagen van het weekend vind je op toernooi.nl. Het volgende seniorentoernooi waar BC Mariken naartoe gaat zijn de Regio Centrum Senioren Kampioenschappen op 24 en 25 november in Amersfoort. Een overzicht van alle toernooien dit seizoen vind je hier.