Afgelopen vrijdagavond vond de aftrap van het activiteitenseizoen plaats. Na het badminton organiseerde de activiteitencommissie in de kantine van de Jan Massinkhal de BC Mariken Seizoensaftrapteamchallenge.

Onder het genot van een drankje en lekkere borrelhapjes namen drie teams het tegen elkaar op. Ongeveer twintig leden deden mee. Behalve veel gezelligheid leverde het ook spannende momenten op. Vooral bij het laatste spel was het beter om geen trillende handjes te hebben.

Het hoogtepunt van de spellen vormde misschien wel de speciaal voor deze avond gemaakte legpuzzel met de afbeelding van ons clublogo. Het bleek nog niet zo eenvoudig om alle stukjes op de juiste plaats te leggen. Met name de blauwe stukjes leidden tot puzzelproblemen.

De volgende zes spellen stonden op het programma:

  • Maak je los! – Twee spelers zaten met touwtjes aan elkaar en moesten al puzzelend zien los te komen.
  • Legpuzzel – 88 blauw en wit gekleurde stukjes vormden samen ons BC Mariken-logo.
  • Hoofdrekenen – Drie lastige hoofdrekensommen moesten uit het hoofd worden opgelost.
  • Pictionary – Een speler tekent, de rest van het team raadt.
  • Letterspel – Samenwerken geblazen: met vier spelers het juiste woord vormen.
  • Kaartenhuis – Bouw een kaartenhuis van drie verdiepingen hoog.

De Rode Duivels voltooiden de spellen in maar iets meer dan 26 minuten en kroonden zich daarmee tot winnaar. Al moet gezegd: Team Blauw zat er niet ver achter. Team Sexy bleef uiteindelijk te lang vast zitten in de touwtjes om nog kans te maken op de eindzege.

De kantine in de Jan Massinkhal is op vrijdagavond na het badmintonnen geopend. Altijd gezellig tot laat op de avond!