Er gaat niets boven een goede competitievoorbereiding. Traditioneel gaan de seniorenspelers van BC Mariken daarom van vrijdag 24 tot zondag 26 augustus op trainingskamp. Een weekend lang badmintonnen en andere leuke activiteiten: de ideale manier om je nieuwe teamgenoten te leren kennen en wedstrijdfit te worden.

Op vrijdagavond, na de reguliere trainingen in de Jan Massinkhal, verplaatsten de spelers zich naar Druten. We konden dit jaar opnieuw gebruik maken van sporthal De Heuvel van BC Druten. De luchtbedden werden opgepompt, de slaapzakken uitgerold. Nog even konden we de badmintonbanen testen, met een drankje werd ook de eetzaal ingewijd – daarna was het bedtijd.

De volgende ochtend ontvingen we om tien uur ’s ochtends een gast uit Wijchen. Trainer Paul Vennekens, het komend seizoen hoofdtrainer van BC Smashing, verzorgde een training van meer dan twee uur voor alle spelers. Er werd met name een het rouleren in de herendubbel, damesdubbel of gemengd dubbel gewerkt. Omdat er in de trainingsgroep veel niveauverschil zat rouleerden de spelers om de paar minuten. Zo had iedereen profijt van zijn gasttraining.

Omdat de regen inmiddels in striemen op het sporthaldak neerdaalde, moest het middagprogramma worden omgegooid. Gelukkig had de organisatie met dit scenario rekening gehouden. In de sporthal vormden kasten en matten een mooi trefbaldveld, waarop drie teams het beurtelings tegen elkaar opnamen. Daarna speelden we in de eetzaal verschillende varianten van Escape Room The Game, een bordspel waarbij je in kleine teams allerlei puzzels moet oplossen.

Rond etenstijd werden de voorbereidingen voor een barbecue getroffen. Nog altijd was het weer druilerig, dus werd het vlees in de deuropening gegrilld, terwijl de spelers binnen aan tafel zaten. Naast de gebruikelijke hamburgers en worstjes waren er ook bijvoorbeeld rode bietjes met geitenkaas – erg lekker. De rest van de avond werd gevuld met een grote pubquiz.

Zondagochtend raapten we nog eenmaal de rackets op. Spelers van de verenigingen BC Druten en NSBC Stuban kwamen op bezoek: de hele ochtend konden er partijen gespeeld worden. Daarna was het opruim- en schoonmaaktijd en ging ieder zijns weegs, terugkijkend op een gezellig badmintonweekend.

Casper, Mart, Armand en Bram, bedankt voor weer een gezellig trainingsweekend! En BC Druten, bedankt voor de gastvrijheid!

Meer foto’s vind je op de Media-pagina.