In december zetten we vrijwilliger Dolly in het zonnetje. Zij gaf toen het stokje door aan Bram. Hij is nog geen twee jaar lid van BC Mariken, maar al actief in twee verschillende commissies. Tijd om hem eens in de spotlight te zetten.

Wie ben je? Vertel eens wat over jezelf!
Mijn naam is Bram Meijer. Ik woon alweer twee jaar in Nijmegen, momenteel op een steenworp afstand van de Jan Massinkhal. Ik ben in 2016 afgestudeerd en inmiddels werkzaam als fysiotherapeut in het Maasziekenhuis te Boxmeer. Met zeven jaar ben ik begonnen met badmintonnen bij BC Didam, waar ik tot twee jaar terug altijd competitie heb gespeeld.

Hoe vaak sta je op de badmintonbaan en op welk niveau speel je?
Op het moment dat ik in Nijmegen ben komen wonen ben ik bij BC Mariken gestart met trainen. Dit seizoen ook met competitie, voor het eerst tweede divisie. De competitie was tot op de laatste speeldag spannend, maar gelukkig zijn we niet gedegradeerd. Met ditzelfde team hebben we een mooi bekerseizoen gedraaid. Op dinsdagavond geef ik training aan de G-badmintongroep van BC Mariken.

Wat is tot nu toe het mooiste of leukste badmintonmoment uit je carrière?
Dit is een lastige vraag. Er is namelijk niet één moment dat er bovenuit steekt. Elke dinsdag en vrijdag pak ik met veel plezier mijn badmintontas om naar de sporthal te gaan. Qua niveau was het afgelopen seizoen een hoogtepunt. Tot dan toe had ik nog nooit gespeeld in de tweede divisie. Dat ik op een hoger niveau én in een andere regio ben gaan spelen maakte dat ik tegen veel onbekende spelers moest spelen. Het is altijd leuk om tegen onbekenden te spelen.

Wat heb je de afgelopen tijd aan vrijwilligerswerk gedaan binnen BC Mariken?
Vanaf 2017 zit ik binnen BC Mariken in twee commissies: de technische commissie (TC) en de G-badmintoncommissie. Bij de TC houd ik mij bezig met het organiseren van de clubkampioenschappen voor de senioren. De speelavond voor de enkels is inmiddels geweest, de dubbel en gemengd dubbel komen nog. Hiernaast help ik bij een aantal algemene zaken zoals contact met trainers, team- en trainingsgroepenindeling.

Binnen de G-badmintoncommissie verzorg ik met veel plezier de trainingen, maar dit kan ik niet zonder mijn vaste helpers Rinske en Jeannette. De G-groep is in aantal spelers dit jaar meer dan verdubbeld en bestaat inmiddels uit vier enthousiaste jongens. Maar er kunnen nog meer spelers bij aangezien iedereen mag badmintonnen en plezier moet hebben in bewegen, ongeacht een beperking. Daarom ben ik naast het geven van de training ook bezig met het werven van nieuwe spelers. Hiervoor heb ik contact met verschillende scholen en instanties in en rondom Nijmegen.

Wat wil je ten slotte nog kwijt aan badmintonners van onze vereniging?
Naast de gezelligheid op de baan is de gezelligheid naast de baan net zo belangrijk. Op vrijdagavond is de kantine van de Jan Massinkhal open. Blijf gerust eens wat drinken!

Wie wordt de volgende Vrijwilliger in de spotlight?
Dat zouden er natuurlijk een heleboel kunnen zijn. Het lijkt me leuk als Karen Meijer iets verteld over wat ze de afgelopen jaren allemaal gedaan heeft voor de vereniging.

Bedankt voor al je vrijwilligerswerk, Bram!

Een overzicht van eerdere aflevering in deze rubriek vind je hier.