Van tijd tot tijd stellen we in de rubriek Vrijwilliger in de spotlight iemand voor die veel voor BC Mariken doet. In deze aflevering voor het eerst een jeugdouder. Waarschijnlijk heeft iedereen haar werk al gezien, maar nu staat Dolly Lotthrinkx in de spotlight!

Wie ben je? Vertel eens wat over jezelf!
Mijn naam is Dolly Lotthrinkx, getrouwd met Frank en moeder van Kas (14) en Tess (9). Ik ben eigenaresse van Apart reclame, ontwerp en advies. Vanuit mijn kantoor aan huis houd ik me onder andere bezig met huisstijlen, brochures, posters, belettering van bedrijfswagens, relatiegeschenken, uitnodigingen en geboortekaartjes.

Hoe ben je bij BC Mariken betrokken?
Sinds Tess in 2014 op zesjarige leeftijd is gaan badmintonnen ben ik trouwe bankzitter in de Jan Massinkhal. Dat begon met de vrijdagtrainingen bij Paul. Omdat Tess competitie ging spelen werd dat al snel twee keer in de week ‘plankzitten’. Na het eerste competitieseizoen aan de zijlijn te hebben gestaan als supporter heb ik me opgegeven als ‘leidster’ van Tess’ team. Dat doe ik momenteel voor het tweede jaar.

Wat vind je het mooiste of leukste aan badminton of aan onze vereniging?
Wat ik erg mooi vind om te zien is de ontwikkeling. De kleintjes leren bij Paul de basis. Met ontzettend veel plezier proberen ze elke week om de shuttle op de gewenste plaatst te slaan. Als ze vervolgens wat groter zijn en een groep door schuiven wordt het allemaal wat serieuzer, maar gelukkig nog steeds met heel veel plezier. Shuttles worden beter geslagen. Er wordt ervaring opgedaan in de competitie. In een rap tempo worden ze beter en sterker. Wat hierna komt voor Tess weet ik natuurlijk nog niet, maar ik hoop dat de ontwikkeling doorzet en dat ze steeds iets beter wordt en veel plezier blijft hebben. Niet mogen of kunnen trainen wordt daar haar gezien als een straf!

Wat heb je de afgelopen tijd aan vrijwilligerswerk gedaan binnen BC Mariken?
Zoals ik al eerder schreef ben ik dit jaar voor de tweede keer leidster van Tess’ team. Daarnaast vind ik het leuk om van de wedstrijden kleine verslagen te maken voor op de Facebook-pagina van BC Mariken.

Tijdens toernooien, competitiewedstrijden en activiteiten kun je me geregeld vinden met een fototoestel in mijn hand. De foto’s komen mooi van pas aangezien ik inmiddels de ‘vaste vormgeefster’ van de huisstijl van de vereniging. De huidige folders voor jeugd, senioren en het G-badminton, de roll-up banners, de vlag en geregeld een facebookplaatje komen van mijn hand.

Dan heb ik recent nog een vrijwilligerstaak op me genomen. Samen met Saskia (nog zo’n trouwe bankzitter), Paul en Lynn gaan we proberen om voor het eind van het seizoen een jeugdkamp te organiseren. Daar kan ik nog niet heel veel over melden, maar ik hoop dat we het voor elkaar krijgen en dat een groot deel van de jeugd mee zal gaan.

Wat wil je ten slotte nog kwijt aan badmintonners van onze vereniging?
Weet je dat je lid bent van een gezellig club? Een club waarin plezier voorop staat, maar waar ook ruimte is voor sportief competitief gedrag. Ik wens alle spelers veel sportplezier toe!

Wie wordt de volgende Vrijwilliger in de spotlight?
Als ik op dinsdag op de bank zit zie ik het groepje van het G badminton met ontzettend veel plezier bewegen. Ik krijg spontaan goede zin de gezelligheid die het uitstraalt. Bovenal heb ik bewondering voor de begeleiding die dan op de baan aanwezig is. Bram Meijer, trainer van dat groepje, wordt dan ook de volgende vrijwilliger in de spotlight.

Bedankt voor je inzet, Dolly! We hopen dat jij – en natuurlijk Tess – nog lang bij BC Mariken betrokken blijft.