Op dinsdagavond 17 april ontving BC Mariken voor de vierde van de VANDEKOLK Hypotheken Cup in de Jan Massinkhal eredivsionist BC Amersfoort. Vanuit de underdogpositie streden Stephan, Pepijn, Bram, Kiara en Lynn voor wat ze waard waren. Er was veel publiek op de wedstrijd afgekomen waardoor er een mooie sfeer in onze sporthal ontstond. Uiteindelijk was BC Amersfoort in de beslissende mix te sterk: einduitslag 2-3.

De sleutelpartij bleek achteraf de damesdubbel. Terwijl Pepijn en Stephan in de herendubbel geen vuist konden maken tegen Harald en BC Mariken-trainer Vincent, speelden Kiara en Lynn een lange, spannende partij. De eerste set ging krap verloren, maar de tweede set wonnen de dames overtuigend. In de derde set ging het vervolgens lang gelijk op, maar in de laatste rally’s waren tegenstanders Anouk en Renske net wat doortastender: 19-21 21-13 16-21.

Met een 2-0 achterstand begonnen Pepijn en Kiara aan hun singels. Pepijn nam het op tegen Harald, afgelopen seizoen vastspeler in de eredivisie. In de eerste set keek hij lang tegen een paar punten achterstand aan, maar bij 16-19 speelde Pepijn een aantal overtuigende rally’s op rij en won de eerste set. In de tweede set ging hij gewoon door. Harald kwam nog terug tot 13-13, maar daarna liep Pepijn uit naar een 21-14 overwinning. Het einde van de tweede set (vanaf 13-13) zie je in het filmpje vanaf 10:15.

Kiara speelde een baan daarnaast een spannende driesetter. Iedere set was even spannend. In de laatste set kwam Anouk met 19-20 op een matchpoint, maar ze miste een bal aan het net. In verlenging trok Kiara de wedstrijd naar zich toe. De laatste rally’s zie je aan het eind van dit filmpje.

In de beslissende mix namen Bram en Lynn het op tegen Vincent en Renske. Snel werd duidelijk dat deze tegenstanders voor onze spelers een maatje te groot waren. Bram en Lynn speelden echter goed en trokken enkele mooie rally’s naar zich toe. Een overwinning van BC Amersfoort kwam niet meer in gevaar. Onze trainer Vincent was met twee winstpartijen uiteindelijk te sterk.

De volledige uitslag vind je hier. Meer foto’s van de avond vind je op de Media-pagina.

Het team wil alle supporters bedanken voor hun steun. Het was geweldig om voor zo’n publiek te spelen.