Komend weekend gaat ook de jeugdcompetitie weer van start. BC Mariken doet daar dit seizoen met tien verschillende teams aan mee. Vandaag blikt trainer Freek, tevens lid van de jeugdcommissie, vooruit. Wat staat onze jeugdteams te wachten?

BC Mariken J1 (O19 Mix): Lars, Lieke, Luuk M., Noëlla, Ties, Tinka
Team J1 is vorig jaar in de O17-klasse kampioen geworden – zelfs van de hele regio. Ze mochten daarom ook meedoen aan het Nederlands kampioenschap namens onze regio, wat een mooie ervaring was.

Het team is dit jaar onveranderd en gaat een leeftijdsklasse hoger spelen, namelijk in de O19. Dit is de hoogste klasse in de jeugdcompetitie, dus dit zal een mooie uitdaging worden!

BC Mariken J2 (O17 Mix): Adriaan, Bente, David, Floor, Luuk L.
Team J2 heette vorig jaar nog J4, alleen is Sander inmiddels gestopt met competitie spelen. Voor hem is David in de plaats gekomen. Net als vorig seizoen speelt J2 in de O17 Mix-klasse. Vorig seizoen zijn ze in die klasse op de vijfde plaats geëindigd. Dit jaar gaan ze proberen om die prestatie te verbeteren. Heel veel succes daarmee!

BC Mariken J3 (O17 Mix): Davin, Hanna, Mees, Sabine, Sasha en Vera
Vorig jaar werd dit team onder de naam J5 Nederlands kampioen in de O15-klasse. Tess is inmiddels gestopt, maar de rest van het team is bij elkaar gebleven en vormt dit jaar team J3. Vera heeft de plaats van Tess ingenomen, en Mees is er als derde jongen bij gekomen.

Dit jaar speelt team J3 in de O17-klasse. De leeftijd van de kinderen in het team ligt tussen de 12 en 15 jaar, dus het zou best wel eens een pittig seizoen kunnen worden. Maar we hebben er alle vertrouwen in dat we leuke wedstrijden gaan zien!

BC Mariken J4 (O17 Gemengd): Evi, Imke en Juniper
De meiden uit team J4 gaan dit jaar voor het eerst competitie spelen. Ze spelen in een gemengde poule, waarin meisjes en jongens door elkaar spelen. In dit systeem speel je wat minder wedstrijden. Het is daarom een mooie klasse om te wennen aan het spelen van competitie.

Aan de gezelligheid gaat het sowieso niet liggen in dit team, want de meiden trainen al een paar jaar samen. En nu dus voor het eerst echt competitie spelen: succes!

BC Mariken J5 (O15 Mix): Aminah, Annika, Ben en Thorre
Team J5 is een heel nieuw team. Alle spelers hebben wel al eerder competitie gespeeld, maar nog niet in deze samenstelling. Met leeftijden van tussen de 9 en 13 jaar is het een jong team in de O15-klasse, maar daar zetten de vier spelers dan weer een flinke dosis inzet tegenover. Dat gaat dus helemaal goedkomen met J5! We zijn benieuwd hoeveel ze gaan leren dit jaar!

BC Mariken J6 (O15 Gemengd): Fleur, Jasmine, Tijl, Yannick
Net als J4 speelt J6 in een gemengde klasse, waarin meisjes en jongens door elkaar spelen. Vorig jaar speelden Tijl en Yannick nog in team J7, en Fleur en Jasmine in J8. Toen waren ze zelfs nog elkaars tegenstander in de competitie!

Dit jaar zijn de twee teams samengesmolten tot team J6. We zijn benieuwd hoe dat gaat uitpakken! We hebben er alle vertrouwen in dat dit team leuke wedstrijden gaat spelen!

BC Mariken J7 (O13 Opstap): Aniek, Jasmijn, Laura, Thije
Van deze vier spelers heeft alleen Aniek al een jaartje competitie gespeeld. De andere drie spelers gaan voor het eerst competitie spelen. De opstapcompetitie is dan ook perfect om mee te beginnen. Van competitie spelen leren kinderen ontzettend veel, dus we zullen deze spelers vast snel vooruit zien gaan. En hopelijk gaan ze veel plezier beleven aan de competitie!

BC Mariken J8 (O13 Opstap): Lars, Ralph, Rens, Sepp
Team J8 is een uniek team, want deze vier mannen komen allemaal vanuit de donderdaggroep in Nijmegen-Noord. Ze trainen daar al een tijdje samen, maar gaan nu voor het eerst competitie spelen. Spannend natuurlijk, maar ook hartstikke leuk om te mogen spelen tegen kinderen van andere clubs.

Alle teams, veel succes en vooral heel veel plezier in de badmintoncompetitie! Het overzicht van de wedstrijden van alle juniorenteams vind je hier.