Op zaterdag 25 juni doen twee jeugdteams van BC Mariken mee aan het NK voor competitieteams in Wijk bij Duurstede. Zowel J3 (Lars, Ties, Luuk, Lieke, Tinka en Noëlla) als J5 (Davin, Sasha, Hanna, Tess en Sabine) heeft zich voor dit eindtoernooi gekwalificeerd.

De jeugdspelers en hun ouders hebben veel zin om er een mooie dag van te maken. We hopen zelfs met een heuse BC Mariken-bus naar Wijk bij Duurstede af te reizen. Er is nog plaats voor supporters! Interesse? Stuur een berichtje naar de jeugdcommissie.

Ook twee seniorenteams – BC Mariken 3 en M1 – zijn nog in de race om zich te kwalificeren voor dit NK. Zij spelen zaterdag 18 juni, in respectievelijk Aalsmeer en Roermond, de laatste kwalificatiewedstrijden.

Half mei kwalificeerden beide jeugdteams zich voor het NK door in hun leeftijdsklasse regiokampioen te worden. In de O15-klasse was J5 duidelijk een maatje te groot voor BAN J4 uit Amersfoort. Zij wisten hun tegenstanders overtuigend met 8-0 te verslaan.

In de O-17 klasse maakte J3 het een stuk spannender tegen BC Inside ’82 J2 uit Baarn. Na zes partijen stond het 3-3. Maar mede door de ontzettend spannende mix van Luuk en Lieke, die met 24-22 in de derde game wisten te winnen, werd er uiteindelijk met 4-4 gelijk gespeeld. Daarom moest het aantal gewonnen games de doorslag geven, en daarin was de stand 11-10 voor BC Mariken.