Twee teams van BC Mariken waren in hun leeftijdsklasse regiokampioen geworden. Daarom mochten zij in het weekeinde van zaterdag 25 en zondag 26 juni namens onze regio meedoen aan het NK voor competitieteams in Wijk bij Duurstede.

BC Mariken J3: het meedoen was een leuke ervaring
Jeugdteam J3 (Luuk, Ties, Lars, Noëlla, Lieke en Tinka) speelde in de O17-klasse eerst tegen het sterke BC DKC uit Den Haag. Lieke speelde een spannende enkel, maar verloor nipt met 21-19 in de derde game. En ook de damesdubbel werd verloren in drie games. De jongens van DKC waren erg sterk, dus ook de wedstrijden van de jongens en de mix gingen verloren: 0-5.

Ook tegen BC Reeshof uit Tilburg kon J3 niet verrassen en ook daar werd met 5-0 verloren. Daardoor eindigde J3 als derde in de poule, niet genoeg voor een plaats in de halve finale. Maar het behalen van het NK was al een topprestatie, en het meedoen was een leuke ervaring.

Alle uitslagen van BC Mariken J3 op het NK voor competitieteams vind je hier.

BC Mariken J5: Nederlands Kampioen!
Team J5 (Davin, Sasha, Hanna, Tess en Sabine) speelde in de O15-klasse. In hun eerste wedstrijd tegen BC Trilan uit Landgraaf kwamen ze snel op een 2-0 voorsprong, omdat Sasha en Sabine hun mix wonnen en Hanna na een moeizame start de enkel toch nog in drie games naar zich toe wist te trekken. De jongens van Trilan waren erg sterk. Maar omdat Sabine en
Tess hun dubbel wisten te winnen werd er uiteindelijk met 3-2 gewonnen.

In tweede wedstrijd tegen BC Limes uit Alphen aan den Rijn speelde J5 in een andere opstelling. Helaas werd die wedstrijd nipt met 3-2 verloren. Omdat Trilan en Limes nog tegen elkaar moesten spelen, duurde het tot 19.00 uur ’s avonds voordat J5 het verlossende bericht kreeg: ze waren
toch nog tweede in de poule en mochten naar de halve finale op zondag!

Op zondag mocht J5 spelen tegen een team van de grootste club van Nederland: BC Martinus Amstelveen. Davin speelde misschien wel zijn beste singel van het seizoen, maar moest aan het einde van een bloedstollende wedstrijd toch net de winst aan Martinus laten. Samen met Sasha wist hij wel de dubbel te pakken. Omdat ook Hanna haar enkel
had gewonnen, en ook de partijen van Sabine/Tess en Sasha/Sabine naar Mariken gingen werd de halve finale met 4-1 gewonnen. Mariken stond in de finale!

In die finale stond J5 tegenover een oude bekende: BC Trilan. Dat was het team waar ze eerder in de poulefase al van hadden gewonnen. Trilan was dus gebrand op revanche, en de druk lag in de finale dan ook bij Mariken.

Dat was te merken in de enkel van Hanna, die door de spanning in de eerste game veel fouten maakte en de game verloor. Halverwege de tweede game begon Hanna beter te spelen en uiteindelijk heeft ze de wedstrijd toch nog in drie games weten te winnen. Ook Sasha en Sabine speelden weer een sterke mix. Zij hebben dit seizoen alle mixen samen gewonnen, en ook tegen Trilan pakten ze de mix overtuigend in twee games.

Davin verloor wederom tegen de sterke speler van Trilan, maar Sabine en Tess speelden een heel overtuigende dubbel en pakten in twee games het derde en verlossende punt voor Mariken. De jongens speelde nog wel een spannende dubbel, die uiteindelijk verloren werd, maar dat maakte al niet meer uit: J5 was NEDERLANDS KAMPIOEN!

Na de prijsuitreiking was er uiteraard nog een klein feestje gevierd met een drankje in de kantine. Het was een leuk weekend. BC Mariken deed als een van de weinig clubs met twee jeugdteams aan het NK mee. Een hartstikke mooi toernooi om het seizoen mee af te sluiten!

Davin, Sasha, Hanna, Tess en Sabine, van harte gefeliciteerd met jullie knappe prestatie! Alle uitslagen van BC Mariken J3 op het NK voor competitieteams vind je hier.