Na BC Mariken 1, 4, J2 en J3 is ook jeugdteam BC Mariken J5 kampioen geworden in hun poule. Afgelopen zondag rekende het team in een onderling treffen af met zijn laatste concurrent BC Gova.

Om half tien ’s ochtends gingen Davin, Hanna, Lars en Tess de baan op. Tinka deed helaas niet mee. Het team had nog drie punten nodig om het kampioenschap binnen te halen. Gelukkig wonnen Hanna en Tess meteen de damesdubbel.

De singels van Lars en Tess gingen allebei in een spannende driesetter verloren. De singel van Davin werd ook een slepende strijd. Met 21-18 wist hij de derde set en daarmee het tweede wedstrijdpunt binnen te slepen. Voor Hanna ging het daarna eenvoudiger: zij won met twee games, waarin haar tegenstander nog geen tien maakten. Kampioen!

In een heerlijke overwinningsroes wonnen onze vier spelers vervolgens ook nog knap allebei de mixen – eveneens in bloedstollende driesetters. Zo kwam de einduitslag op 5-3 voor onze kampioenen.

Twee teams zijn nog in een kampioenstrijd verwikkeld. BC Mariken M1 won afgelopen weekend met 6-2 waardoor het team nu precies gelijkstaat met BC Gestel. Het onderling resultaat is echter beter. Ook BC Mariken J7 maakt nog kans: het team staat twee punten achter op WSV Badminton. Op zondag 9 februari spelen M1 en J7 allebei in de Ark van Oost hun laatste wedstrijd.

BC Mariken J5, van harte gefeliciteerd met jullie prestaties! De overige teams wensen we veel succes in hun laatste wedstrijd!