In de laatste uitwedstrijd van het seizoen is BC Mariken 1 afgelopen zondag kampioen geworden. Met hun 6-2 overwinning op BC Smashing uit Wijchen behaalden Ilse, Kiara, Nathalie, Pepijn, Roy en Stephan precies genoeg punten. Een wedstrijd voor het einde van de competitie is het team daardoor niet meer te achterhalen door concurrent BV Almere.

Met name de twee gemengd dubbelspelen waren ongemeen spannend. De uit Nijmegen afgereisde supporters zagen Ilse en Stephan in de tweede set twee matchpoints wegwerken, voordat ze de wedstrijd naar zich toetrokken. Een baan daarnaast streden ook Nathalie en Roy voor ieder punt. Lang leken zij het onderspit te moeten delven, maar na een goede laatste game kon de champagne toch ontkurkt worden!

Dankzij het kampioenschap komt BC Mariken 1 volgend seizoen na vier seizoenen weer uit in de eerste divisie, het op een na hoogste competitieniveau in Nederland.

Op zondag 9 februari speelt het team zijn laatste wedstrijd van het seizoen. Om 13.30 uur komt hekkensluiter BC Gilze op bezoek. Iedereen is van harte uitgenodigd om de kampioenen een laatste keer te komen aanmoedigen!

In september begon het competitieseizoen nog moeizaam voor BC Mariken 1. De eerste wedstrijd tegen BC Shot, dat nu op degraderen staat, werd met 3-5 verloren. Een week later kwamen onze spelers op bezoek bij BC Roosterse niet verder dan een gelijkspel.

Gelukkig begon het team daarna te draaien. Na drie overwinningen volgde in november de confrontatie met de grote concurrent BV Almere. Op de ranglijst stond BV Almere op dat moment vier punten voor. Na een zwaarbevochten, maar cruciale 4-4 bleef dat gat even groot.

In december kwam de ommezwaai. BC Mariken 1 bleef de zegens aaneenrijgen. Met name in de thuiswedstrijden waren onze spelers ongenaakbaar: drie keer werd zelfs met 8-0 gewonnen. Ondertussen liet BV Almere in twee wedstrijden veel punten liggen. Zo kwam BC Mariken 1 voor het eerst aan de leiding in de poule.

Vorige week zondag kwam BV Almere op bezoek in de Ark van Oost. Onverwachts won BC Mariken 1 met maar liefst 7-1, waardoor de voorsprong van drie punten verdrievoudigde. Afgelopen zondag voltooide het team de spannende kampioensrace!

De gedetailleerde uitslag van de kampioenswedstrijd vind je hier. De tussenstand in de poule, met nog een wedstrijd te gaan, vind je hier.