Op een zinderende zondag in de Ark van Oost zijn afgelopen weekend drie van onze teams kampioen geworden. BC Mariken 4 won met 7-1 van de directe concurrent, waarna de champagne ontkurkt kon worden. Eerder op de dag had jeugdteam BC Mariken J2 zich met een 6-0 zege al verzekerd van de titel in hun poule. Ook J3 werd met hun 4-2 overwinning kampioen: doordat hun concurrent punten liet liggen, is het team niet meer te achterhalen.

BC Mariken 4, met vastspelers Lilian, Monique, Bart, Hans en Jorn, speelde dit seizoen in de zevende divisie slechts een keer gelijk. De andere acht wedstrijden werden allemaal gewonnen. Afgelopen zondag was na de winst in het gemengd dubbel van Hans en Lilian het kampioenschap een feit! Nadat ook Jorn en invalster Nancy hun mix hadden gewonnen, kon er geproost worden op een prachtig seizoen.

Voor BC Mariken J2 was de competitie-poule dit jaar eigenlijk te eenvoudig. Desalniettemin is winnen van zestig partijen, zonder er maar een te verliezen, een puike prestatie van Isis, Djay en Tijn. De drie spelers vonden een nieuwe uitdaging door soms al met de senioren mee te trainen. Hopelijk brengt een mogelijk regionaal of landelijk kampioenschap meer tegenstand en spannendere wedstrijden.

Jeugdteam BC Mariken J3 was uitgerekend in hun kampioenswedstrijd voor het eerst dit seizoen niet compleet, doordat Tieme afwezig was. Gelukkig kon Luuk invallen. Met nog twee wedstrijden te gaan is de voorsprong dertien punten. Daarmee zijn Margarita, Ilja en Tieme kampioen van hun poule!

In de komende weken kan BC Mariken nog meer kampioensteams verwachten. Zo staat BC Mariken 1 met nog twee wedstrijden te gaan negen punten voor op concurrent BV Almere. Komende zondag kan het vaandelteam op bezoek bij BC Smashing de laatste nodige punten binnenslepen.

Ook BC Mariken M1 is nog verwikkeld in een kampioenstrijd. Met een wedstrijd minder gespeeld bedraagt de achterstand op BC Gestel zes punten. Afgelopen weekend wonnen onze spelers knap het onderlinge duel met 5-3.

Jeugdteam BC Mariken J5 heeft komende zondag tegen concurrent BC Gova aan een punt genoeg om kampioen te worden. Ook BC Mariken J7 maakt nog kans: in de laatste wedstrijd moet het team een achterstand van twee punten op WSV Badminton goedmaken.

Alle kampioenen, van harte gefeliciteerd met jullie prestaties! De overige teams wensen we succes met de laatste loodjes van het competitieseizoen.