De competitie is nog bezig, maar langzaamaan richten we onze blik al op het toernooiseizoen. Begin maart staan de eerste leuke toernooien al op het programma. In dit overzicht zetten we een aantal geschikte toernooien voor seniorenspelers op een rij.

Zaterdag 16 maart | BC Mariken Seniorentoernooi in Nijmegen
Bovenaan dit lijstje kan natuurlijk maar één toernooi prijken: ons eigen BC Mariken Seniorentoernooi. De aankomende editie vindt op zaterdag 16 maart in de Jan Massinkhal plaats. De inschrijving is inmiddels geopend. En wees er snel bij: uiterlijk vrijdag 1 maart gaat de inschrijving weer dicht. (Toernooi.nl) Vergeet ook de datum van onze clubdag (met clubkampioenschappen) niet alvast in je agenda te zetten: zaterdag 6 april.

Zondag 3 maart | Open Beca 2000-pouletoernooi in Arnhem
Twee weken eerder organiseert ook Beca 2000 een eendaags seniorentoernooi. De wedstrijden worden gespeeld in sporthal Elderveld in het zuiden van Arnhem. De organisatie belooft iedereen in poules in te delen, waardoor je lekker veel partijen speelt. Het toernooi kent de categorieën 1, 4, 6 en 8. De inschrijving sluit uiterlijk op vrijdag 16 februari. (Toernooi.nl)

Zaterdag 9 en zondag 10 maart | Stubantoernooi in Nijmegen
Een absolute aanrader voor alle BC Mariken-spelers is ook het toernooi van de Nijmeegse studentenvereniging Stuban. Ten minste, voor alle spelers die eraan mee mogen doen. Het toernooi kent de categorieën 3, 5, 7 en 9 en is dus geschikt voor alle spelers vanaf ons tweede team. Voor het eerst wordt het toernooi niet op één, maar op twee dagen gespeeld. Ook is er een leuk feest en kun je in de sporthal blijven slapen. De wedstrijden worden gespeeld op het Radboud Sportcentrum. De inschrijving sluit uiterlijk op zondag 25 februari. (Toernooi.nl)

Zondag 17 maart | BC Druten Toernooi
Fanatieke badmintonners kunnen de dag na ons eigen seniorentoernooi alweer in Druten de baan op. Die dag vindt namelijk het BC Druten Toernooi plaats. Het toernooi wordt dit jaar gehouden in Sporthal de Gelenberg in Afferden, ongeveer twintig minuten rijden vanuit Nijmegen. Het toernooi kent enkel de categorieën 4, 6 en 8. Je kunt je inschrijven voor maximaal twee onderdelen. De inschrijving sluit uiterlijk op vrijdag 1 maart. (Toernooi.nl)

Maandag 1 april | Gova Paastoernooi
Geen grap: het jaarlijkse Paastoernooi van BC Gova uit Arnhem wordt dit jaar gehouden op maandag 1 april. Net als het toernooi van Stuban is dit toernooi toegankelijk voor spelers uit de tweede divisie of lager. Je kunt in maximaal twee onderdelen meedoen, in de categorieën 3, 6 en 8. De inschrijving sluit op zaterdag 16 maart. (Toernooi.nl)

Zondag 7 april | BC Gendt Open Badminton Toernooi
Een ander eendaags badmintontoernooi in de buurt van Nijmegen is het jaarlijkse toernooi van BC Gendt. Bij dit toernooi zijn spelers uit de vijfde divisie of lager welkom. Op het toernooi wordt alleen gedubbeld. Je kunt je inschrijven in de categorieën 6, 8 en 9. De inschrijving sluit op zondag 31 maart. (Toernooi.nl)

Zaterdag 20 en zondag 21 april | BC Smashing toernooi
BC Smashing uit Wijchen organiseert op zaterdag 20 en zondag 21 april zijn open toernooi. Omdat het eendaagse toernooi vorig jaar snel vol zat, kiest de club dit jaar voor twee dagen badmintonplezier. Je kunt meedoen in de categorieën 1, 4, 6 en 8. De inschrijving sluit op vrijdag 5 april. (Toernooi.nl)