De competitie is nog bezig, maar langzaamaan richten we onze blik al op het toernooiseizoen. Eind februari staan de eerste leuke toernooien al op het programma. In dit overzicht zetten we een aantal geschikte toernooien voor seniorenspelers op een rij. Let op: bij sommige toernooien sluit de inschrijving al binnenkort!

25 maart | BC Mariken Seniorentoernooi in Nijmegen
Bovenaan dit lijstje kan natuurlijk maar één toernooi prijken: ons eigen BC Mariken Seniorentoernooi. De aankomende editie vindt op zaterdag 25 maart in de Jan Massinkhal plaats. De inschrijving is inmiddels geopend. En wees er snel bij: uiterlijk vrijdag 10 maart gaat de inschrijving weer dicht. (Toernooi.nl)

25 en 26 februari | 41ste Internationaal Dijlevallei Tornooi in Leuven
Het laatste weekend van februari gaat een groep seniorenspelers naar een toernooi in Leuven. Inmiddels hebben al 28 spelers zich aangemeld. Organisator Helena verzorgt voor hen de inschrijving. Wil je alsnog deelnemen? Stuur dan een berichtje aan Helena (P-badmintongroep in het contactformulier). De inschrijving sluit uiterlijk vrijdag 10 februari. (Toernooi.nl)

25 en 26 februari | Open BECA 2000-pouletoernooi in Arnhem
Dichter bij huis organiseert ook BECA 2000 dat weekeinde een seniorentoernooi. De wedstrijden worden gespeeld in Westervoort. De organisatie belooft zo veel mogelijk in poules in te delen, waardoor je lekker veel partijen speelt. Het toernooi kent de categorieën 1, 4, 6 en 8. De inschrijving sluit uiterlijk op vrijdag 10 februari. (Toernooi.nl)

25 en 26 februari | Panache Toernooi in Eindhoven
Ook de Eindhovense studentenvereniging Panache organiseert in het laatste weekend van februari een toernooi. Dit toernooi is met name geschikt voor liefhebbers van een feestje: op zaterdagavond is er een heuse jaren 80-party. Je kunt bij de inschrijving een overnachting boeken. Het toernooi kent de categorieën 4, 6, 7 en 9. De inschrijving sluit uiterlijk op zondag 12 februari. (Toernooi.nl)

4 en 5 maart | Geldropse Open Kampioenschappen
Op een uur rijden van Nijmegen organiseert BC Geldrop in het eerste weekend van maart een leuk toernooi. Bij zoveel mogelijk onderdelen zullen de eerste wedstrijden in poulesysteem worden gespeeld. Je kunt je inschrijven in de categorieën 1, 4, 6 en 8. De inschrijving sluit uiterlijk op vrijdag 17 februari. (Toernooi.nl)

5 maart | BC Druten Toernooi
Iets dichter bij huis vindt diezelfde zondag het BC Druten Toernooi plaats. Sommige BC Mariken-spelers zullen de sporthal waarin dit toernooi wordt gespeeld herkennen: voor ons trainingskamp voor senioren trokken we er menigmaal naartoe. Het toernooi kent enkel de categorieën 6 en 8. Je kunt je inschrijven voor maximaal twee onderdelen. De inschrijving sluit uiterlijk op vrijdag 17 februari. (Toernooi.nl)

11 maart | Stubantoernooi in Nijmegen
Een absolute aanrader voor alle BC Mariken-spelers is het toernooi van de Nijmeegse studentenvereniging Stuban. Ten minste, voor alle spelers die eraan mee mogen doen. Het toernooi kent de categorieën 3, 6 en 8 en is dus geschikt voor alle spelers vanaf ons tweede team. Je kunt je inschrijven voor maximaal twee onderdelen. De wedstrijden worden gespeeld op het Radboud Sportcentrum. De inschrijving sluit uiterlijk op zondag 26 februari. (Toernooi.nl)

12 maart | 53e Koekstadtoernooi in Deventer
Een dag na het Stubantoernooi kun je alweer de baan op in Deventer. Die zondag organiseert BC IJsselstad namelijk zijn Koekstadtoernooi, een verwijzing naar de bijnaam die de stad aan de Deventer koek te danken heeft. Je kunt je inschrijven voor maximaal twee onderdelen in de volgende categorieën: 4, 6, 8 en 9. De inschrijving sluit op donderdag 2 maart. (Toernooi.nl)

12 maart | Deltatoernooi in Elst
Diezelfde zondag organiseert BC Elst ter gelegenheid van zijn 55-jarige bestaan een jubileumtoernooi. Op het programma staan enkel dubbels. De inschrijving, die sluit op zondag 26 februari, verloopt niet via Toernooi.nl, maar via de ‘ouderwetse’ manier: het invullen en insturen van een formuliertje.

18 en 19 maart | FZ Forza BC Amersfoort Mastertoernooi
Het laatste weekend voor ons BC Mariken Seniorentoernooi organiseert BC Amersfoort een Mastertoernooi. Dit toernooi is onderdeel van een landelijk circuit van Badminton Nederland, dat bestaat uit zes toernooien. Je kunt je inschrijven in de categorieën 1, 4, 6 en 8. De inschrijving sluit op woensdag 1 maart. (Toernooi.nl)