De inschrijving voor het BC Mariken Seniorentoernooi 2023 is geopend. Als je mee wilt doen, kun je je tot en met vrijdag 10 maart via Toernooi.nl aanmelden. Maar wees er snel bij: als het toernooi vol is, sluit de aanmelding eerder.

Ons seniorentoernooi vindt dit jaar plaats op zaterdag 25 maart in de Jan Massinkhal, een sporthal in Nijmegen met achttien badmintonbanen. Er wordt gespeeld van 9.30 tot 21.00 uur.

‘Het BC Marikentoernooi is een eendaags toernooi waarbij we in poule-afvalsysteem spelen zodat iedereen minimaal twee wedstrijden per onderdeel speelt’, zegt Mart Brands, een van de toernooiorganisatoren. ‘Omdat de Jan Massinkhal zo groot is, kunnen we ervoor zorgen dat de wachttijden tussen wedstrijden niet te lang zijn. In de hal zal ook een stand van CHESP aanwezig zijn en er wordt ook gezorgd voor meerdere gezellige zithoekjes voor tussen de wedstrijden.’

De toernooiorganisatie bestaat dit jaar naast Mart uit BC Mariken-leden Helena Cockx, Nathalie Bruijsten, Gerard Slag, Hannie Tietema en Karen Hoofd en Luuk Oostveen.

Onderdelen
Iedere speler kan meedoen in twee verschillende onderdelen. Je kunt je inschrijven in de volgende categorieën:

  • Categorie 1
  • Categorie 4 (voor spelers met maximaal 1468 punten)
  • Categorie 7 (maximaal 438 punten)
  • Categorie 9 (maximaal 218 punten)

* Voor het aantal punten wordt gekeken naar de Nationale Badminton Ranking van januari 2023. Het hoogste aantal punten dat een speler op de enkelranglijst, dubbelranglijst of gemengddubbelranglijst heeft, bepaalt de categorie waarin een speler (voor alle onderdelen) moet inschrijven.

Betaling
Wie zijn of haar inschrijfgeld voor vrijdag 17 maart betaalt, krijgt per onderdeel een euro korting. Het inschrijfgeld is dan 10 euro per persoon per onderdeel. De betalingsmogelijkheden staan uitgelegd in het wedstrijdreglement.

Herhaling van succes uit 2019
Het toernooi belooft net zo’n groot succes te worden als in 2019. In dat jaar werden voor het eerst alle onderdelen op één dag in de Jan Massinkhal afgewerkt. Het werd een groot badmintonfeest: terwijl bijna 170 deelnemers onderling vaak zeer spannende partijen speelden, hing op alle achttien banen een sportieve sfeer.

In 2020 en 2021 kon ons open toernooi voor seniorenspelers vanwege de coronacrisis niet door gaan. En in 2022 moest het toernooi vanwege de opvang van Oekraïense vluchtelingen uitgesteld en verplaatst worden. Uiteindelijk vond eind mei in Sporthal de Triangel alsnog een leuke editie plaats. De foto’s daarvan vind je hier.

Het Marikentoernooi wordt mede mogelijk gemaakt door het INTERREG V A-programma Deutschland-Nederland en mede gefinancierd door de Europese Unie (EU). Een overzicht van alle oud-winnaars van het BC Mariken Seniorentoernooi sinds 2009 vind je hier.