Op woensdag 3 januari organiseerde BC Mariken voor het tweede jaar op rij een Jeugdteamtoernooi – wederom gesponsord door AMEG. Voor veel kinderen werd dit in de rustige, tweede week van de kerstvakantie een dag lang badmintonnen.

In totaal kwamen 22 jonge spelertjes in actie. Ze namen het tegen elkaar op in teams van drie of vier, iedere wedstrijd bestond uit zes partijen. De meeste kinderen badmintonden nog niet zo lang en konden zo het echte competitie spelen uitproberen. In de afgelopen jaren bleek dat vaak een grote, enge stap. Vaak was dan een invalbeurt nodig om ze te overtuigen zich het volgende seizoen toch aan te melden voor de competitie.

Naast BC Mariken waren ook BC Velp en BC Druten vertegenwoordigd in Sporthal de Triangel. Dankzij het Zwitserse laddersysteem speelde iedereen de hele dag door. Bij veel partijen moest een derde set een winnaar aanwijzen, soms zelfs een diepe verlenging. BC Velp won uiteindelijk het toernooi. Bij de prijsuitreiking in de kantine was er echter voor elk team taart.

Alle uitslagen van het toernooi vind je hier.