De inschrijving voor de clubkampioenschappen is officieel geopend. De kampioenschappen vinden dit jaar plaats op zondag 2 april in Sporthal de Boog. Schrijf je snel in, want deze clubdag wil je niet missen! Het wordt een gezellige dag voor al onze leden, van jong tot oud. Meedoen is gratis!

Onze clubkampioenschappen zijn terug te vinden op Toernooi.nl, de overzichtssite van alle badmintonwedstrijden in Nederland. Je kunt je aanmelden door een account op deze website aan te maken. De meeste spelers zullen al over zo’n account beschikken. Als je liever geen account aanmaakt, kun je je ook aanmelden door een bericht te sturen naar de jeugdcommissie of technische commissie.

Categorieën en onderdelen
Om deel te nemen aan onze clubkampioenschappen moet je uiteraard lid zijn van BC Mariken. Bij de aanmelding moet je een van de volgende categorieën selecteren:

  • Jeugd
  • Senioren: nylon
  • Senioren: veren 2
  • Senioren: veren 1

Je mag zelf kiezen in welke klasse je inschrijft. Jeugdspelers mogen dus ook met de senioren meedoen. In veren 2 mogen spelers tot maximaal vierde divisie inschrijven. Afhankelijk van het aantal inschrijvingen kunnen klassen nog worden samengevoegd of verder opgesplitst.

Je kunt in maximaal twee verschillende spelsoorten (heren- of damesenkel, heren- of damesdubbel en gemengd dubbel) inschrijven. Je mag wel bijvoorbeeld je singel in de ene categorie spelen en je dubbel in een andere. Als je zelf geen dubbelpartner kunt vinden, kun je aanmelden met ‘wanted’: dan probeert de organisatie een partner voor je te vinden.

Toernooiopzet
Het toernooi bestaat uit een voorronde, gevolgd door enkele finales. In de voorronde gebruiken we het Zwitsers laddersysteem. Na iedere ronde wordt je volgende tegenstander bepaald aan de hand van je uitslagen tot dan toe. Er valt niemand af en je speelt zoveel mogelijk tegen spelers van je eigen niveau.

Na deze voorronde spelen de beste jeugdspelers per leeftijd een finale. Ook bij de senioren zijn finales.

De wedstrijden worden gespeeld tussen 9.00 en 18.00 uur. Het adres van Sporthal de Boog is Dick Boerrigterplein 2, 6663 KV Nijmegen.

Idee voor de clubdag
Dat zo’n algemene clubdag er moest komen, hebben onze leden op de algemene ledenvergadering van mei dit jaar besloten. De clubkampioenschappen, die tot dit seizoen op vrijdagavonden plaatsvonden, houden we dit seizoen op deze clubdag. Maar naast de strijd om de titels belooft de dag ook vooral heel gezellig te worden!

Als voorbeeld van hoe leuk een clubdag kan zijn, kunnen we terugdenken aan het lustrumfeest dat we begin juli vierden. Met bijna negentig leden, van zowel de junioren als de senioren, beleefden we toen een zonnige dag, vol badminton en gezelligheid. Benieuwd hoe het er toen aan toe ging? Bekijk dan nog eens dit verslag in woord en beeld.