Het is alweer ruim drie weken geleden dat we het 45-jarige bestaan van BC Mariken vierden. Op zaterdag 9 juli beleefden bijna negentig leden een zonnige dag, vol badminton en gezelligheid. We blikken nog één keer terug – in woord en beeld.

Ochtendactiviteit: een teamtoernooi voor alle niveaus
De lustrumdag begon rond 10.00 uur in onze vertrouwde Jan Massinkhal. In vier teams – gehuld in de kleuren wit, rood, blauw en zwart – namen zij het tegen elkaar op. Ieder team bestond uit spelers van diverse pluimage: van ervaren volwassen competitiespelers tot jeugdspelers die pas vlak voor het lustrumfeest bij de vereniging waren gekomen.

Dankzij de toernooiopzet kon iedereen toch op zijn eigen niveau proberen punten binnen te slepen voor zijn team. Iedere wedstrijdronde vulden de teams namelijk zelf een opstellingsformulier in. Daarop konden ze bijvoorbeeld aangeven wie de sterkste singel voor zijn of haar rekening nam, wie samen gingen dubbelen en wie de 3×3-wedstrijd voor hun rekening namen.

Uiteindelijk bleek team wit de meeste partijen gewonnen te hebben. En wat is op zo’n feestdag dan een gepaste prijs? Taart!

Lunch: een warme hap van onze vaste cateraar
Omdat de lunch pas vanaf 13.00 uur op het programma stond, rammelden de magen behoorlijk toen we de kantine van de Jan Massinkhal binnen stommelden. Daar had Stouthamer Catering, het bedrijf dat ons ook op onze vaste kantineavonden bedient, gelukkig een voedzame lunch klaargezet: een kopje groentesoep, broodjes met kaas of kroket en een glaasje jus.

Buitenactiviteit: sportief ontspannen in het Goffertpark
Na de lunch trokken we naar buiten. In het Goffertpark, op gepaste aftstand van de laatste troep van de Rammstein-concerten, had de organisatie een plek uitgezocht waar we een middag lang konden vertoeven.

Het credo luidde: niets moet, alles mag. Al snel werd een volleybalnet opgetuigd. Even verderop kon Spikeball worden gespeeld, een kaatsspel rondom een trampolinetje. Ook Kubb, een spel waarbij je met houten stokjes andere houten stokjes moet omgooien, was erg in trek. En tussen dat alles door zoefde of rolde dikwijls een frisbee of een voetbal.

Midden tussen alle sportende en spelende leden, had de organisatie met picknickkleden en een muziekboxje een plek ingericht om uit te rusten en te genieten van wat snoep, wat chips of wat drinken. Liggend in de schaduw konden we ook onze creatieve talenten aanspreken: met vereende krachten en de nodige tubes verf knutselden we een prachtige lustrumvlag in elkaar!

Diner: gezelligheid in de kantine
Voor het avondmaal trokken we terug naar onze kantine. Daar was het inmiddels al gezellig druk geworden met leden die pas ’s avonds aansloten. Uit grote bakken schepte Stouthamer Catering de borden vol, de tap ernaast vulde de glazen. Voor jeugdleden was er friet met een snack en ranja.

Feest: een toast op het bestaan van onze vereniging
Voor senioren en oudere jeugdspelers was de lustrumdag na het diner nog niet ten einde: in Café Faber in de Nijmeegse binnenstad wachtte nog een besloten feest. Met ruim zestig leden was ons zaaltje op de eerste verdieping goed gevuld!

Gerard, lid van onze vereniging van het eerste uur, opende de avond met een korte toespraak. Daarin nam hij de andere feestvierders mee naar het jaar 1977, toen onze vereniging zich losmaakte van de omnisportvereniging Hazenkamp en onder haar huidige naam doorging. Met enkele anekdotes kreeg Gerard snel de lachers op zijn hand. Tot slot hief hij het glas op onze vereniging, waarna het feest echt kon losbarsten! Proost!

Lynn, Hanneke, Douwe en Pepijn, bedankt voor de organisatie van deze leuke lustrumdag! Op naar ons 50-jarige bestaan in 2027!

Bekijk ook de Instagram-story die de communicatiecommissie tijdens de lustrumdag maakte. Meer foto’s van de lustrumdag vind je op onze Media-pagina.