Afgelopen zaterdag 18 juni streden twee seniorenteams van BC Mariken om zich te kwalificeren voor het NK voor competitieteams. Voor BC Mariken 3 verliep dat net iets succesvoller dan voor M1, al kwam ook het herenteam dicht in de buurt van kwalificatie. BC Mariken 3 reist komende weekeinde af naar Wijk bij Duurstede voor de finales. Daar komen ook de jeugdteams BC Mariken J3 en J5 in actie.

BC Mariken 3: konden wel wat extra zuurstof gebruiken
Johannes, Jouke, Chloe en Pauline reisden zaterdagochtend al vroeg af naar Aalsmeer om te strijden voor een plekje in de NK finale voor 5e divisieteams. Alleen de poulewinnaars zouden vandaag een ticket verdienen. Elke wedstrijd bestond uit een gemengd dubbel, een herenenkel, een damesenkel, en een herendubbel en damesdubbel.

De eerste tegenstanders kwamen van BC Rillandia Smashers uit Kruiningen (Zeeland). Jouke en Pauline hadden geen problemen met hun tegenstanders en wonnen hun gemengd dubbel ruim. Johannes had het wat moeilijker in de herenenkel, maar in de derde set gaf hij een ruime voorsprong niet meer weg. Chloe moest ook aan de bak, maar wist haar singel in twee sets binnen te slepen. Vervolgens hadden de heren het erg lastig in de herendubbel: deze werd helaas in drie sets verloren. Bij de dames daarentegen konden de Zeelanders niet onder de druk van Chloe en Pauline uitkomen. Deze partij werd makkelijk gewonnen. Eindstand: 4-1 voor Mariken.

Terwijl de temperatuur en luchtvochtigheid in de zaal al flink aan het oplopen waren, was het tijd voor de tweede wedstrijd. Dit keer was BC Hillegom (Zuid-Holland) de tegenstander. Jouke en Pauline hadden moeite met de tegenstander, maar wisten na de eerste verloren set het tij te keren. De tegenstander van Johannes had niet veel in te brengen. Chloe had in de eerste set moeite met haar tegenstandster , maar wist goed terug te komen en de tweede set binnen te slepen. Helaas ging de derde set verloren. Voor de winst moest dus nog een puntje in de dubbels gescoord worden. Beide partijen waren spannende driesetters, waarbij de dames net tekort kwamen, maar de mannen er met de winst vandoor gingen: 3-2 gewonnen!

Toen was het tijd voor de laatste tegenstander: BC Ricochet uit Wijk bij Duurstede (Utrecht). Dit team had ook van de andere tegenstanders gewonnen: het werd een rechtstreekse strijd om een plek voor de finale. Jouke en Pauline wisten de eerste set van de mix ruim te winnen, maar konden de tweede set pas na een flinke verlenging (27-25) naar zich toeslepen.

Ook Johannes pakte de eerste set ruim, maar moest de tweede set flink aan de bak. Beide mannen zagen eruit alsof ze wel wat extra zuurstof konden gebruiken, het kwam echt uit de tenen. Gelukkig trok Johannes na een knappe tweede set aan het langste eind met 21-19. Chloe had meer gemak met haar tegenstandster, en won overtuigend in twee sets. Het was gelukt! 3-0!

De dubbels werden voor de vorm nog gespeeld: de mannen verloren helaas in tweesets. De dames zagen hun tegenstanders na de eerste set (gewonnen door BC Mariken) opgeven. Einduitslag: 4-1! Tijd voor een welverdiende douche.

Wat het geheim is van het team? ‘Ik denk de onuitputtelijke voedselvoorraad die elke wedstrijd weer wordt geregeld’, zegt Pauline. ‘Voornamelijk door hoofdleverancier Johannes, maar met een speciale vermelding voor de croissantjes van Jouke.’

De finales worden zaterdag 25 en zondag 26 juni in Wijk bij Duurstede gespeeld. In opnieuw een poule treft BC Mariken 3 dan ABC ‘14, BC Rally en een ander team van BC Hillegom. Bekijk hier de uitslagen en het programma van BC Mariken 3.

BC Mariken M1: met opgeheven hoofd huiswaarts
In de verrassend koele Jo Gerrishal te Roermond speelde BC Mariken M1 zijn eerste wedstrijd tegen BC Rebeo uit Reuver (Limburg) al vroeg in de morgen. Na de eerste singles van Wilbert en Hans kond het team, dat verder bestond uit Wim en Maarten, rusten op een comfortabele 2-0 voorsprong. Helaas trok de tegenstander in de overige wedstrijden aan het langste eind waardoor de eerste partij met 2-3 werd verloren.

Pas laat in de middag werd de tweede en laatste partij gespeeld. Inmiddels was het flink heet geworden in de zaal. Toch hielden de spelers het hoofd aardig koel. BV Unicum uit Woerden (Utrecht) bleek echter een maatje te groot: ook deze wedstrijd werd met 2-3 verloren (met een gewonnen punt via een walk-over).

Toch keerde het mannenteam met opgeheven hoofd huiswaarts. Het was niet voor niets het NK voor competitieteams. Onder het genot van een hapje en een drankje werd de dag in stijl afgesloten.

Bekijk hier de uitslagen van BC Mariken M1.