Op zaterdag 18 juni strijden twee seniorenteams van BC Mariken om zich te kwalificeren voor het NK voor competitieteams, dat een week later wordt gehouden.

BC Mariken 3
BC Mariken 3 neemt het op het kwalificatietoernooi in Aalsmeer in de poulefase op tegen BC Rillandia Smashers uit Kruiningen (Zeeland), BC Hillegom (Zuid-Holland) en BC Ricochet uit Wijk bij Duurstede (Utrecht). De groepswinnaar kwalificeert zich voor het finaleweekend, dat volgende week plaatsvindt.

Zaterdag komen Jouke, Johannes, Chloe en Pauline voor team 3 uit. ‘Ik ben benieuwd hoe we het gaan doen tegen de andere kampioenen van Nederland’, zegt Pauline, die aanvankelijk niet in het team zat, maar afgelopen seizoen wel zes keer inviel. ‘Ik denk dat we wel goed kunnen meedraaien, ondanks dat ik de meeste van onze tegenstanders niet ken, en we misschien niet zo fit zijn als gehoopt vanwege het relatief weinige spelen. Al zal dat voor mij persoonlijk niet zo veel uitmaken, want helaas ben ik dat gewend, haha.’

Bekijk hier het programma van BC Mariken 3.

BC Mariken M1
Het eerste mannenteam van onze vereniging neemt het in Roermond op tegen BC Rebeo uit Reuver (Limburg) en BV Unicum uit Woerden (Utrecht). Aanvankelijk zou ook TFS Barendrecht een van de tegenstanders zijn, maar dat team heeft zich teruggetrokken. Als BC Mariken M1 een van zijn twee tegenstanders onder zich weet te laten, kwalificeert het zich voor het finaleweekend van volgende week.

Zaterdag komen voor het mannenteam Wilbert, Hans, Maarten en Wim in actie. ‘De kwalificatie wordt gehouden in mijn hometown‘, zegt Kevin, die eigenlijk ook in het team zit, maar vanwege een blessure niet kan meespelen. ‘Extra druk om een prestatie te leveren, dus.’ Kevin, die als supporter meegaat naar Roermond, zegt dat het mannenteam ernaar uitkijkt om het seizoen een passend slot te geven. ‘Ook met het oog op de opheffing van dit mannenteam komend seizoen.’

Bekijk hier het programma van BC Mariken M1.