BC Mariken 1 heeft dit seizoen moeite om mee te komen in de eerste divisie. Afgelopen zaterdag stond voor ons vaandelteam een uitwedstrijd tegen het sterke BV Almere 2 op het programma. Hoe verging het hen? Pepijn doet verslag.

Op het eerste gezicht is het niet eenvoudig om een leuk wedstrijd verslag te maken van een verre uitwedstrijd die roemloos verloren is gegaan. Kort samengevat: anderhalf uur in de auto, acht potjes lang strijden voor wat we waard zijn maar niet verder komen dan 20 punten in een set, douchen, een drankje en weer naar huis.

Onze tegenstander van afgelopen zaterdagavond, BV Almere, is een hoogvlieger in onze competitiepoule. Van de eerste tien wedstrijden won het team er acht. Daardoor is Almere verwikkeld in een spannende strijd om het kampioenschap. Onze vorige ontmoeting, begin oktober in Sporthal de Boog, eindigde in een 0-8-nederlaag.


Ondertussen beleven wijzelf een vreemd seizoen. Omdat Badminton Nederland na dit seizoen de competitieindeling op de schop gooit, wisten we van tevoren al dat we dit seizoen niet konden degraderen. De spannende strijd om lijfsbehoud die we vorig jaar uitvochten – en wonnen – hoefden we dit seizoen daarom niet te verwachten. Maar daardoor mist het seizoen ook zijn natuurlijke spanningsboog: het is alsof we achttien op zichzelf staande wedstrijden spelen. Door personele problemen en wat minder trainingen komt dat ons spel niet ten goede. In de eerste 11 wedstrijden sprokkelden we 17 punten bijeen.

In de uitwedstrijd tegen Almere konden onze sterkhouders Rick en Roy helaas niet meedoen. Daarom wisten we dat het een lastige avond zou worden. We konden vrijuit spelen en ons volop concentreren op eigen aandachtspunten. Maar tegen deze tegenstanders was dat gemakkelijker gezegd dan gedaan: in veel rally’s waren we noodgedwongen vooral bezig met overleven.

Waren er dan echt geen hoogtepuntjes aan te wijzen? Natuurlijk wel! Zo speelde Kiara eigenlijk heel verdienstelijk. Zowel in de singel als in de dubbel met Nathalie maakte ze tegen dezelfde tegenstanders meer punten dan in de eerste wedstrijd met Almere. Ook Pepijn en Stephan konden in hun dubbel de eerste set goed mee. In de tweede gemengd dubbel kwamen Pepijn en Nathalie ook dichtbij.


Aan de gezelligheid doen de resultaten gelukkig geen afbreuk. Ook met Jasper, Djayden, Rosalie, Nadie en Ilse was het goed toeven. Daarbij hielp het uiteraard dat zij ons, na een koude douche op de baan en een warme in de kleedkamer, een heerlijke schaal friet en hapjes voorschotelden.

In het nieuwe kalenderjaar staan nog vier thuiswedstrijden op het programma, waarop we ons erg verheugen. Intussen richten we de blik stiekem al op volgend seizoen, wanneer het ook weer om de knikkers gaat.

Klik hier voor de volledige wedstrijduitslag van BC Mariken 1 tegen BV Almere 2. De competitiepoule, met ook een overzicht van de komende wedstrijden, vind je hier. Lees ook deze voorbeschouwing van Roy op het huidige seizoen.