Jeugdteamtoernooi – Badmintonclub Mariken

Jeugdteamtoernooi

Naast het individuele BC Mariken-jeugdtoernooi organiseren we ieder jaar een jeugdteamtoernooi. Dit toernooi is speciaal bedoeld voor kinderen die nog geen competitie spelen. Op deze dag spelen ze in kleine teams wedstrijden tegen elkaar. We nodigen alle clubs uit regio Nijmegen uit om teams te sturen. Een wedstrijd bestaat uit drie singels en drie dubbels, jongens en meisjes door elkaar. De teams kunnen hierdoor uit slechts drie kinderen bestaan. Op die manier hopen we dat het voor clubs weinig moeite kost een team samen te stellen.

Waarom organiseren we dit toernooi? In de afgelopen jaren bleek dat het voor veel kinderen een grote, enge stap was om een seizoen lang competitie te spelen. Als ze echter een keer invielen, vonden ze het toch erg leuk. Vaak was zo’n invalbeurt genoeg om ze te overtuigen zich het volgende seizoen ook aan te melden voor de competitie.

We merkten bovendien dat kinderen die competitie spelen langer doorgaan met badmintonnen. Kinderen die alleen trainen stoppen vaker al voor hun achttiende verjaardag. Bovendien zagen we op de baan veel verschil tussen de twee groepen in vooruitgang: competitiespelers leren sneller en meer.

In 2017 werd het jeugdteamtoernooi voor het eerst gehouden, gesponsord door AMEG. Een verslag van deze dag vind je hier.