Op zaterdag 24 juni vindt in Sporthal de Boog het badmintontoernooi van de Pink Summer Sports plaats. De dag begint met een singeltoernooi, ’s middags volgen de dubbels en ’s avonds een heerlijke maaltijd en feest. Heb je zin om je een dag lang in het zweet te werken? Meld je dan snel aan!

De Pink Summer Sports is een groot sportevenement dat ieder jaar in Nijmegen wordt gehouden. Vorig jaar viel het evenement samen met de Eurogames. Naast badminton staan er dit jaar nog veel meer sporten op het programma: openwaterzwemmen, hardlopen, tennis, beachvolleybal en voetbal. Tijdens het afsluitende diner bij restaurant De Industrie komen al deze sporters samen. Aansluitend is er nog een feest in danscafé Marcus Antonius. Deelname hieraan is facultatief.

Wil je deelnemen aan het badmintontoernooi? Wacht dan niet te lang. In totaal is er plek voor 100 deelnemers. Al zeker zes BC Mariken-leden doen mee! Als je mee wilt doen, maar nog geen partner hebt, kun je contact opnemen met onze secretaris Mark, die ook betrokken is bij de organisatie. Ook voor andere vragen kun je bij hem terecht. Het badmintononderdeel wordt mede georganiseerd door badmintonclub Het Roze Veertje, met wie BC Mariken vaker samenwerkt.

‘Toernooien zoals het Pink Summer Sports toernooi zijn net iets anders dan reguliere toernooien die we gewend zijn’, vertelt Mark. ‘In tegenstelling wat de titel “gay toernooi” doet vermoeden, is het toernooi niet uitsluitend voor gay spelers en doen ook veel niet-gay spelers mee. Hoe leuk zou het zijn als BC Mariken met nog meer spelers vertegenwoordigd is en speelt in een voor ons bekende hal!’

Overzicht van de dag:

  • Je kunt je inschrijven in een van de volgende niveaus: B+ (5e/6e divisie), B- (7e/8e divisie), C+ (9e divisie) en C- (instapniveau).
  • In categorie B wordt met veren shuttles gespeeld, in categorie C met nylon. Shuttles zijn bij de inschrijfkosten inbegrepen.
  • De wedstrijden beginnen om 9.00 uur. Rond 17.30 uur is het toernooi klaar.
  • De poulewedstrijden bestaan uit één set. In de knock-outfase worden, afhankelijk van het aantal inschrijvingen, wel volledige wedstrijden gespeeld.
  • De kosten voor deelname (inclusief lunch) bedragen 35 euro.
  • De kosten voor het diner (barbecue met vlees of vegetarisch) bedragen 26 euro. De barbecue begint om 19.00 uur bij restaurant De Industrie.
  • Het feest in danscafé Marcus Antonius begint na de barbecue. Toegang is gratis.