Op woensdag 27 juli zijn in Nijmegen de EuroGames 2022 van start gegaan. BC Mariken helpt mee met de organisatie van het badmintononderdeel van dit inclusieve sporttoernooi, dat bedoeld is voor voor iedereen en specifiek voor lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transgenders en interseksuelen (LHBTI+).

Het badmintononderdeel vindt op vrijdag 29 en zaterdag 30 juli plaats in onze vertrouwde Jan Massinkhal. Aan het badmintontoernooi doen bijna 200 spelers uit achttien verschillende landen mee. Op vrijdag worden de enkels en de gemengd dubbels gespeeld, op zondag de overige dubbels. De wedstrijden beginnen om 9.00 uur en de prijsuitreiking staat gepland omstreeks 17.30 uur.

Kom aanmoedigen
Onze leden Jeroen Jansen, Sanne Boumans, Vicky Seveke en Mark Kuilder doen mee aan het toernooi. Heb je vrijdag of zaterdag tijd? Kom dan even naar de Jan Massinkhal om hen aan te moedigen. De entree is gratis.

Namens onze vereniging zijn Rinske de Graaff Stoffers en Mark bij de organisatie betrokken. Ook Mart Brands en Vicky helpen mee met de wedstrijdleiding. Onze trainster Brenda Beenhakker is ambassadeur van het toernooi. Ook badmintonvereniging Het Roze Veertje zit in de organisatie.

In totaal bestaan de Eurogames2022 uit zeventien verschillende sporttoernooien. Daaraan doen ongeveer 2.100 atleten mee. Het volledige programma van de komende dagen vind je op eurogames2022.eu.