Aanstaande woensdag gaat in Den Bosch de Yonex Dutch Open 2023 van start. Dit is het grootste internationale badmintontoernooi dat in Nederland georganiseerd wordt. Tot en met zondag 15 oktober nemen de beste spelers uit ons land het op tegen de subtop van de wereld.

Wedstrijden kijken?
Voor degenen die graag het toernooi in Den Bosch bezoeken, zetten we eerder al alle informatie over de kaartverkoop op een rij. Wie het toernooi liever vanuit huis volgt, kan terecht op de website BadmintonEurope.tv. Met een gratis account kun je hier livestreams zien van vrijwel alle wedstrijden.

De loting, alle speelschema’s en uitslagen zijn te vinden op Toernooi.nl.

Deelnemersveld
Voor Oranje-fans valt er vermoedelijk veel te juichen. De kans dat Nederlanders in Den Bosch om de prijzen gaan spelen, lijkt op voorhand namelijk groot. In zowel de herenenkel (Mark Caljouw) als de damesdubbel (Debora Jille en Cheryl Seinen) is Nederland als eerste geplaatst.

Voor BC Mariken is het daarnaast extra leuk om de prestaties van Gijs Duijs en Brian Wassink te volgen. Beide trainers van onze vereniging komen uit in de herendubbel en het gemengd dubbel.

Programma-overzicht
De speeltijden zijn als volgt:

  • Woensdag 11 oktober, 9.00 – 22.00 uur: kwalificaties.
  • Donderdag 12 oktober, 9.00 – 22.00 uur: hoofdtoernooi.
  • Vrijdag 13 oktober, 13.00 – 22.00 uur: achtste finales.
  • Zaterdag 14 oktober, 10.00 – 22.00 uur: kwartfinales en halve finales.
  • Zondag 15 oktober, 13.00 –17.00 uur: finales.

Leuke activiteiten voor de jeugd
Voor kinderen tot en met 14 jaar is er op woensdag 11 oktober een speciale Kids Day georganiseerd. Van 15.00 tot 19.00 uur staan er allerlei leuke activiteiten op het programma, zoals een fotospeurtocht een badmintonquiz en andere spelletjes. Ook kun je handtekeningen verzamelen van allerlei topspelers. Meer informatie over de aanmelding vind je hier.

Op zaterdag 14 oktober volgt daarnaast de TeamNL-fandag. Op deze dag kun je de Nederlandse topspelers ontmoeten. Van 13.00 tot 17.00 uur bezoeken ze de jeugdclinics die bij de Dutch Open worden georganiseerd.

Tot slot kunnen kinderen zich aanmelden om tijdens de halve finales (zaterdag) en de finales (zondag) hand in hand met een topspeler de baan op te lopen. De wedstrijd zelf mag je vervolgens van dichtbij volgen. Bovendien krijg je een t-shirt van de Dutch Open cadeau. Meer informatie vind je hier.