Wie volgende week de Yonex Dutch Open in Den Bosch bezoekt, krijgt waarschijnlijk veel Nederlandse topbadmintonners te zien. Het deelnemersveld van het grootste internationale badmintontoernooi in Nederland wordt dit jaar namelijk gedomineerd door spelers uit eigen land.

De loting voor het toernooi is inmiddels achter de rug. Voor Oranje-fans valt er vermoedelijk veel te juichen: in het hoofdtoernooi zijn maar liefst 35 Nederlandse singelaars of dubbelkoppels terug te vinden. In de kwalificatie in de heren- en damesenkel komen daar nog eens 18 spelers bij.

De kans dat Nederlanders in Den Bosch om de prijzen gaan spelen, lijkt op voorhand bovendien groot. In zowel de herenenkel (Mark Caljouw) als de damesdubbel (Debora Jille en Cheryl Seinen) is Nederland als eerste geplaatst.

Voor BC Mariken is het daarnaast extra leuk om de prestaties van Gijs Duijs en Brian Wassink te volgen. Beide trainers van onze vereniging komen uit in de herendubbel en het gemengd dubbel.

Programma-overzicht
De speeltijden zijn als volgt:

  • Woensdag 11 oktober, 9.00 – 22.00 uur: kwalificaties.
  • Donderdag 12 oktober, 9.00 – 22.00 uur: hoofdtoernooi.
  • Vrijdag 13 oktober, 13.00 – 22.00 uur: achtste finales.
  • Zaterdag 14 oktober, 10.00 – 22.00 uur: kwartfinales en halve finales.
  • Zondag 15 oktober, 13.00 –17.00 uur: finales.

Kaartverkoop
De kaartverkoop voor het evenement is inmiddels een tijdje bezig. Via deze website kun je jezelf verzekeren van een of meerdere dagen topbadminton. Meer informatie over de reguliere kaartverkoop vind je hier.

Bekijk ook onderstaande sfeervlog die Badminton Nederland van de Yonex Dutch open van vorig jaar maakte. Het toernooi werd toen nog in Almere gehouden.