Op woensdag 4 januari, midden in de kerstvakantie, vindt de vijfde editie van het BC Mariken Jeugdteamtoernooi plaats. Dit toernooi, mede mogelijk gemaakt door 2Grip Verzuimregisseurs, is bedoeld voor beginnende spelers tot ongeveer 14 jaar. Ook spelers die dit jaar voor het eerst competitie zijn van harte uitgenodigd om mee te doen.

Het toernooi begint om 11.00 uur en is rond 17.00 uur weer voorbij. Het vindt plaats in Sporthal de Boog (Dick Boerrigterplein 4, Lent).

Hoe ziet een team eruit?
Een team bestaat uit minimaal drie spelers: jongens en meisjes gewoon door elkaar. Vanwege het aantal wedstrijden is het verstandig met vier spelers in te schrijven.

Hoe ziet een teamwedstrijd eruit?
Een teamwedstrijden bestaat uit zes partijen: drie dubbels en drie enkels, net zoals in de opstapcompetitie van onze regio. De opstelling van een team mag per wedstrijd verschillen. Vanwege het grote aantal wedstrijden wordt er gespeeld om twee gewonnen games tot 15 punten, met een verlenging tot maximaal 21 punten.

Hoe ziet het toernooi eruit?
De teamwedstrijden worden gespeeld volgens het Zwitsers laddersysteem, zodat spelers zo veel mogelijk tegen ongeveer gelijkwaardige tegenstanders komen te spelen. Ieder team speelt drie wedstrijden. De eerste ronde wordt ingedeeld op leeftijd en niet tegen de eigen club. Daarna komen teams afhankelijk van hun resultaten tegen hogere of juist lagere teams uit.

Inschrijven?
De inschrijving, die loopt via Toernooi.nl, sluit op vrijdag 16 december. De contactgegevens van de toernooiorganisatie vind je hier.

Het inschrijfgeld bedraagt 40 euro per team. Dit is inclusief vier lunchpakketten. Het is mogelijk om extra lunchpakketten à 5 euro te bestellen. Leden van BC Mariken betalen voor hun inschrijving 7,50 euro per persoon.

De eerste editie van ons Jeugdteamtoernooi vond plaats in 2017. In 2022 en 2021 kon het teamtoernooi vanwege de coronacrisis niet doorgaan. Bij de laatste editie, in 2020, deden ruim 40 spelers mee. Lees ook dit verslag van het toernooi in 2019.