Wat houdt competitie spelen eigenlijk in? Hoe ziet een teamwedstrijd eruit? Wat zijn überhaupt de spelregels?

Voor ervaren badmintonners lijken dit misschien suffe vragen, maar voor beginners kan competitie spelen in het begin best ingewikkeld zijn. Voor jonge spelers organiseert BC Mariken daarom ieder jaar een teamtoernooi. Op deze dag kunnen ze proeven aan de competitiewedstrijden. Bovendien is het best lekker om gewoon een dag in de kerstvakantie veel te badmintonnen.

Met dank aan sponsor 2Grip vond vandaag in Sporthal de Triangel het derde Jeugdteamtoernooi plaats. Van 11.00 tot 17.00 uur streden 29 spelers, verdeeld over acht teams, tegen elkaar. Vijf teams bestonden uit spelers van onze eigen vereniging. De andere drie teams kwamen van BC Gova, BC Druten en BC Elst. In iedere teamwedstrijd werden drie enkels en drie dubbels gespeeld, in iedere partij twee of drie games tot de 15.

Na de eerste wedstrijdronde wachtte spelers en ouders een lunch in de kantine, met broodjes kroket, kaas of ham en ranja. De tweede en derde wedstrijdronde werden vervolgens met het Zwitsers Laddersysteem ingedeeld. Zo speelde iedereen evenveel, maar ook vooral spannende wedstrijden.

Bij de prijsuitreiking na afloop kreeg ieder team een taart. Het combinatieteam BC Gova/BC Mariken eindigde bovenaan.

Alle wedstrijduitslagen vind je hier. Meer foto’s van het toernooi (gemaakt door Jarne) vind je op de Media-pagina.