In december zetten we Shoghi in het zonnetje. Hij wilde graag weten hoe het Hanna Niehues bevalt bij BC Mariken. In aflevering 8 staat daarom Hanna in de spotlights.

Wie ben je? Vertel eens wat over jezelf!
Ik ben Hanna Niehues en ik woon in de Nijmeegse wijk Hazenkamp. Van oorsprong ben ik Duits, maar ik woon inmiddels al elf jaar in Nijmegen. Ik ben bioloog en werk als postdoc op het lab van de afdeling Dermatologie van het Radboudumc en doe onderzoek naar de oorzaak van chronische ontstekingsziektes van de huid.

Hoe vaak sta je op de badmintonbaan en op welk niveau speel je?
Ik ben sinds september 2017 lid van BC Mariken en ben toen ook pas begonnen met badminton. Ik ben een paar weken daarvoor door Shogi uitgenodigd voor het invitatietoernooi en was daarbij enthousiast geworden. Zo ben ik terechtgekomen bij BC Mariken. Sindsdien train ik op de dinsdag in de Nylon 2-groep van Ruben en sinds enkele maanden ook op vrijdag avond in de Nylon 2-groep van Jet. Dit voorjaar ga ik voor het eerst ook mee doen aan de competitie. Samen met Jeanette, Hilde, Irene, Jelle, Stephan en Robbert-Jan heb ik een mooi team en we gaan de uitdaging aan om in een wedstrijd te laten zien wat we zoal hebben geleerd. Ik heb er heel veel zin in!

Wat is tot nu toe het mooiste of leukste badmintonmoment uit je carrière?
Voor mij is er niet één specifiek moment, misschien omdat ik nog relatief nieuw ben in de club en überhaupt in de badmintonsport. Maar tot nu toe zijn er wel veel leuke momenten, trainingen en kantineavonden geweest. De sfeer en de mensen bij BC Mariken zorgden ervoor dat ik mij als nieuw lid snel welkom voelde en ik kijk al uit naar de mooie badmintonmomenten die er hopelijk nog gaan komen.

Wat heb je de afgelopen tijd aan vrijwilligerswerk gedaan binnen BC Mariken?
Sinds de zomer ben ik onderdeel van de activiteitencommissie, samen met Nancy, Mart en Gijs. Wij dragen eraan bij dat er voldoende vrijwilligers zijn voor de verschillende taken binnen BC Mariken, zoals eenmalig helpen bij toernooien of clubacties of vaste taken in een van de verschillende commissies binnen de club. Enkele keren per jaar werven wij ook vrijwilligers om een dagje te helpen bij hardloopwedstrijden in Nijmegen (bijvoorbeeld de Zevenheuvelenloop die binnenkort plaats vind en waarvoor we ook nog op zoek zijn naar vrijwilligers!) om wat extra geld op te halen voor de clubkas.

Daarnaast verzorgen wij ook de kantineactiviteit op elke derde vrijdag van de maand. Wij doen dat of door zelf leuke spelletjes, quizzen oid te regelen, of door andere leden te vragen om eenmalig een dergelijke activiteit te organiseren. Wij proberen om op die manier zo veel mogelijk mensen betrokken te maken binnen de club en te zorgen voor interactie tussen leden van alle leeftijden en trainingsniveaus. Dus wie een leuk idee heeft voor een kantineactiviteit is van harte welkom om dat aan één van ons door te geven of te organiseren!

Wat wil je ten slotte nog kwijt aan badmintonners van onze vereniging?
Ik vind dat BC Mariken een mooie vereniging is met hart voor de sport, en bovendien met veel gezellige leden en vrijwilligers die zorgen voor levendigheid binnen de club, op de baan en daar buiten.

Wie wordt de volgende Vrijwilliger in de spotlight?
Ik zou het leuk vinden om Jet Wandel te nomineren als volgende vrijwilliger in de spotlight. Ik train in haar zogenaamde “feestgroep” op vrijdag avond en ik ben benieuwd naar haar taken en ervaringen als vrijwilliger bij BC Mariken.

Leuk dat je je zo thuis voelt bij BC Mariken, Hanna! Bedankt voor al je vrijwilligerswerk!

Een overzicht van alle Vrijwilligers in de spotlight vind je hier.