Eind augustus drukte Karen het stokje van deze rubriek in handen van Shoghi Lips. Leer hem in dit korte interview kennen en lees wat hij zoal voor onze vereniging doet.

Wie ben je? Vertel eens wat over jezelf!
Ik ben Shoghi Lips. Mijn naam komt een beetje exotisch over, en dat klopt ook. Mijn moeder is Iraans, daar komt mijn voornaam vandaan. Ik woon samen met Vincent, we zijn vorig jaar verhuisd van een appartement naar een echt grote-mensenhuis. Dat was wel even wennen!

Vincent en ik werken allebei bij een bank, dus je zou ons een “bankstel” kunnen noemen. Ik werk zelf als private banker bij ABN AMRO MeesPierson. Dat betekent dat ik klanten adviseer die een vermogen hebben vanaf 5 ton tot 25 miljoen euro. Mocht er iemand interesse hebben om klant bij mij te worden, dan hoor ik het graag.

Hoe vaak sta je op de badmintonbaan en welk niveau speel je?
Ai, dat is een pijnlijke vraag. Ik ben bang dat ik een beetje verslaafd ben aan badminton. Ik speel niet alleen bij BC Mariken, maar ook bij BC Dukenburg. In het competitieseizoen speel ik dan vier keer per week: een keer bij BC Dukenburg, twee trainingen bij BC Mariken en een competitiewedstrijd. Maar ja, je kunt aan ergere dingen verslaafd zijn…

Ik speelde vorig jaar tweede klasse herencompetitie, en we zijn gepromoveerd naar de eerste klasse. Dat is een stuk pittiger, en dat merken we wel!

Wat is het leukste of mooiste badmintonmoment uit je carrière?
Daar hoef ik niet lang over na te denken. Vorig jaar is ons team kampioen geworden. Onze laatste competitiewedstrijd, waarbij het al duidelijk was dat we kampioen zouden worden, speelden we uit tegen de nummer 2. Ze hadden speciaal voor deze situatie shirts laten drukken met de tekst ‘Het tweede is het nieuwe eerste’. En na afloop stonden de flessen champagne voor ons klaar! Het werd een geweldige avond.

Wat heb je de afgelopen tijd aan vrijwilligerswerk gedaan binnen BC Mariken?
Zoals de meesten wel weten, ben ik verantwoordelijk voor de clubshirts. Vorig jaar zijn we begonnen met een nieuwe lijn van Erima en dit bevalt de meeste spelers gelukkig goed. Ook dit jaar en volgend jaar blijven we dat shirt dragen. Daarnaast ben ik sinds kort begonnen als hulpje bij de jeugdtraining van Lynn en Bram. Dat is iets heel nieuws voor mij, ik vind het tot nu toe erg leuk!

Ook ben ik samen met Yolande vertrouwenscontactpersoon van de club. Mocht er binnen de vereniging iets gebeuren waar jij je onprettig bij voelt, dan kun je bij Yolande of mij terecht.

Wil je ten slotte nog iets kwijt aan badmintonners van onze vereniging?
Badminton is een prachtige, laagdrempelige sport die geschikt is voor jong en oud. Als je net zo enthousiast bent over badminton en BC Mariken als ik, dan zou ik zeggen: maak reclame voor ons! Dat kan op veel manieren. Je kunt introducés meenemen naar het invitatietoernooi (meestal eind mei), je kunt een vriend of vriendin een keer mee laten spelen, maar je kunt ook een clinic organiseren op je werk of school. Ik heb er zelf ervaring mee, dus als je vragen hebt, wil ik je hier graag bij helpen.

Wie wordt de volgende Vrijwilliger in de spotlight?
Ik geef het stokje over aan Hanna Niehues. Ik ben benieuwd hoe het haar bij ons bevalt als relatief nieuw lid van de vereniging. Wat doen we goed voor nieuwe leden en wat kan eventueel beter?

Shoghi, bedankt voor alle tijd die je in de vereniging steekt!

Een overzicht van alle Vrijwilligers in de spotlight vind je hier.